Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit is echt heel zuur”

Bart Schrooyen strandt op zucht van podium

- (basp)

Bart Schrooyen was de pechvogel van de dag in de halve triatlon van Brasschaat. Na een geweldige comeback in de afsluitend­e halve marathon strandde de Essenaar op 20 seconden van het podium en op 40 seconden van de tweede plaats.

Na het zwemmen (1,9km) had Bart Schrooyen werk te doen. Pas als twaalfde op 3’20” van leider Alexis Krug kroop hij uit het water. In het fietsen (90km) schuwde de specialist op de lange afstand het werk niet. Hij rukte op naar de vijfde plaats. In het lopen (21,1km) bleef hij terrein goedmaken. Met nog één looprondje te gaan, naderde hij tot op een minuut van de derde plek. Ondanks een beresterke halve marathon in 1u14’44” (alleen winnaar Krug liep iets sneller) kwam hij net te kort. In 3u49’23” finishte hij als vierde op 23 seconden van het podium. “Shit. Net vierde. Jammer. Ik heb er nog alles aan gedaan in het lopen. Ik was leeg en had niets overschot. In het fietsen maakte ik een verkeerde tactische keuze. Er hing wat volk in mijn wiel waardoor ik op een bepaald moment wat gas terugnam in plaats van vol door te blijven beuken. Daar verloor ik achteraf gezien het podium. Dan had ik misschien iets trager gelopen, maar dat risico had ik moeten nemen.”

“Het scheelt twintig seconden. Dat is niets. Alexis was outstandin­g. Maar we hebben met z’n drieën een fantastisc­he strijd geleverd voor plek twee. De supporters riepen dat het niet normaal was in het park. Maar het is zuur. Echt jammer. Vooraf zei ik nog dat ik met een podium heel tevreden zou zijn. Op deze manier vierde worden, is niet fijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium