Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Aanpassing ging vanzelf”

Jordi Van Den Eynden loopt 14”36 op 110m horden

- (basp)

Jordi Van Den Eynden verpulverd­e zondag op de Flanders Cup in Lokeren zijn persoonlij­k record op de 110m horden met 14 honderdste­n tot 14"36.

De 19-jarige Kapellenaa­r kan in zijn eerste jaar bij de groten meteen goed mee. Slechts vier Belgen spurtten dit jaar al sneller op de hoge horden. In september vorig jaar veroverde Jordi Van Den Eynden nog goud op het BK juniores op de 400m horden. Sinds dit seizoen focust hij volledig op de 110m horden.

“Ik vond dat het heel goed ging in Lokeren”, begint Van Den Eynden. “De weersomsta­ndigheden zaten goed. Ik had ook wat rugwind. Op de AG Urban Memorial had ik al 14”50 gelopen. Sinds dit seizoen richt ik me meer op de 110m horden. Vroeger combineerd­e ik het met de 400m horden. Maar de 110m horden doe ik het liefst. Dat ligt me ook het best, denk ik. Vandaar die keuze. En daarom ook dat het nu zo goed gaat.”

“Volgende week doe ik twee wedstrijde­n: de Grand Prix in Brussel op zaterdag en de Flanders Cup in Merksem op zondag. De week daarna is het BK er al.”

Bij de juniores stonden de horden op 91cm nu op 1m06. “Het is mijn eerste jaar bij de beloften. Het is wat aanpassen aan de iets hogere horden. Maar dat ging heel vlot. Uiteindeli­jk ging die aanpassing vanzelf. Of ik denk dat ik onder de 14” kan duiken? Daar wil ik nog geen te straffe uitspraken over doen. Ik denk niet dat het al voor dit jaar zal zijn.”

Nog in Lokeren lieten Victor Hofmans (10”81) en scholiere Janie De Naeyer (11”99) sterke tijden noteren op de 100m.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium