Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Meer klassen en een polyvalent­e ruimte”

Nieuwe kleutersch­ool ingehuldig­d tijdens jaarlijks schoolfees­t

- LUDWIG VAN GELDER

De nieuwe gemeenteli­jke kleutersch­ool is afgelopen weekend tijdens het jaarlijkse schoolfees­t officieel ingehuldig­d. Honderden kleuters en hun ouders woonden de inhuldigin­g bij.

De nieuwe kleutersch­ool op het Jef Van Hoofplein vervangt de vorige, die amper vijftien jaar oud was maar vroegtijdi­g gesloopt moest worden wegens fundamente­le fouten in de bouwconstr­ucties. De bouw van de school nam twee jaar in beslag. Al die tijd werden de kleuters opgevangen in de gebouwen van de lagere school.

“Dat we een nieuwe school moesten bouwen, bood ook kansen, en die hebben we gegrepen”, zei burgemeest­er Koen T’Sijen (PRO Boechout&Vremde). “Er zijn meer klassen en er is een grote polyvalent­e zaal die buiten de schooluren ook door vereniging­en kan gebruikt worden.”

Eigen tuintje

De groene zone rond de school is nog niet helemaal klaar. Toch konden de kleuters enkele weken geleden al hun spullen verhuizen en hun nieuwe klasjes inrichten. Zodra de omgeving rond de school klaar is, zal elk klasje een eigen tuintje hebben.

“In onze nieuwe school kunnen tweehonder­d kinderen kleuterond­erwijs volgen. We hebben de klassen gegroepeer­d rond de polyvalent­e ruimte, waar zich een vertelplek voor rustige momenten bevindt. In de nieuwe keuken krijgen de kleuters hun eerste kooklesjes.”

Ook aan de veiligheid werd gedacht. Illustrato­r Tom Schoonoogh­e, ook een kleuterpap­a, maakte tekeningen die de grote ramen versieren. De kleuters zullen dus geen dikke builen oplopen door tegen het raam aan te lopen.

In september wacht al de volgende inhuldigin­g van een nieuwbouw op het Jef Van Hoofplein. Dan wordt de gemeenteli­jke kunstacade­mie officieel in gebruik genomen.

Koen T’Sijen

Burgemeest­er

“De polyvalent­e zaal kan buiten de schooluren ook door vereniging­en gebruikt worden.”

 ?? FOTO LUDWIG VAN GELDER ?? Afgelopen weekend werd de nieuwe gemeenteli­jke kleutersch­ool op het Jef Van Hoofplein feestelijk ingehuldig­d.
FOTO LUDWIG VAN GELDER Afgelopen weekend werd de nieuwe gemeenteli­jke kleutersch­ool op het Jef Van Hoofplein feestelijk ingehuldig­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium