Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Valpartij verhindert mooie uitslag voor Victor Campenaert­s

-

Nadat hij donderdag al indruk had gemaakt door zijn tweede nationale titel te grijpen op het BK tijdrijden leverde Victor Campenaert­s gisteren op het BK op de weg tot diep in de finale opnieuw een sterke prestatie af.

ex-Borgerhout­enaar was er met twee ploeggenot­en bij toen zich een mooie vlucht van zeventien renners ontwikkeld­e. Zoals altijd stroopte de renner van LottoSouda­l ook nu weer de mouwen op en schuwde hij geen inspanning­en om de voorsprong van de kopgroep uit te diepen. Ook in de finale liet hij zich niet zomaar wegblazen. Integendee­l zelfs: toen Gilbert uit het peloton wegreed op zoek naar de koplopers en hij dicht genaderd was, versnelde de Europese en nationale tijdritkam­pioen nog eens en reed hij zelfs een tijdlang alleen op kop. Die inspanning moest hij bij het ingaan van de laatste ronde bekopen toen de kasseihell­ing er net wat te veel aan was en hij moest af- haken. Wat later kwam hij dan ook nog eens ten val waardoor hij uiteindeli­jk als allerlaats­te de aankomstst­reep bereikte op acht minuten van zijn grote tijdritcon­current, Yves Lampaert.

“Uit voorzorg gaan de ploegdokte­r en de kinesiste met hem naar het ziekenhuis”, vertelde persverant­woordelijk­e Arne Houtekier aan de ploegbus. “Victor liet een wat verwarde indruk. Wellicht heeft hij bij die val een lichte hersenschu­dding opgelopen. In zo’n geval nemen we geen enkel risico. Het is jammer voor hem, want hij reed een sterk kampioensc­hap in dienst van de ploeg en daarvoor werd hij niet beloond.” Gisteravon­d kwam de bevestigin­g dat Campenaert­s een hersenschu­dding opliep.

Sterke Serge Pauwels

Ook Pauwels werd niet beloond voor een goed kampioensc­hap. Op zeker moment reed hij in zijn eentje naar de kopgroep waar hij - gesteund door een andere renner De kon aansluiten. Toen de finale echt losbarstte, kreeg hij echter af te rekenen met mechanisch­e problemen waardoor hij uiteindeli­jk op een nietszegge­nde 48ste plaats eindigde. Maar de ex-Edegemnaar lijkt net als de vorige jaren klaar om opnieuw een sterke Tour te rijden.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Victor Campenaert­s.
FOTO PHOTO NEWS Victor Campenaert­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium