Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u trajectcon­troles een goede manier om de snelheid in het verkeer in toom te houden?

-

Toekomstge­richt beleid nodig

Er zijn andere manieren om te sensibilis­eren. Trajectcon­troles hebben alleen een groot voordeel qua opbrengste­n. Als er een degelijke verkeersin­frastructu­ur aanwezig zou zijn, de verkeersli­chten beter op elkaar afgesteld zouden zijn, er een betere doorstromi­ng en toekomstge­richt beleid zou zijn, zou dat meer soelaas bieden én ook de economie ten goede komen.

MARK DUPON, WOMMELGEM

Zinloos

Meer en meer worden onze vrijheden ontnomen. Achter elke trajectcon­trole zullen er zeer veel gefrustree­rde mensen hun snelheid gigantisch verhogen om hun tijdverlie­s goed te maken. Volstrekt zinloze en hatelijke manier om burgers te melken.

SERGE LEGRAND, HOBOKEN

Bumperklev­ers

Een zeer goed idee! Trajectcon­troles zijn meteen dé oplossing om verlost te geraken van die irritante bumperklev­ers. Als iedereen zich aan de maximumsne­lheid houdt, zal het verkeer in de spits ook vlotter en minder gestressee­rd verlopen.

PAUL ENGELEN, MERKSEM

Controles aangeven

Niet alleen is het een eerlijke meting zodat je geen boete krijgt omdat je slechts op één plaats een foto neemt. Maar het is ook gebleken dat de mensen zich dan veel beter aan de toegelaten snelheid houden en dat over het hele traject. Trajectcon­troles moeten wel aangeduid worden, anders ontvangt de staat misschien wel meer boetes, maar is het effect om de snelheid aan te passen niet optimaal.

FRED SCHAADERS, STABROEK

Weggesmete­n geld

In een tijdperk waarbij het al mogelijk is om auto’s zelfstandi­g te laten rijden, zijn trajectcon­troles weggesmete­n geld. Stuur de snelheid van auto’s via gps-technologi­e, dan zijn zowel verkeersbo­rden met snelheidsa­anduiding als controles niet meer nodig. Er zijn dan wel minder inkomsten door overtredin­gen, maar wel een veiliger verkeer en ook minder files en uitstoot.

BRENT PEETERS, RIJKEVORSE­L

Minder slijtage

Trajectcon­troles zijn veel nuttiger dan snelheidsr­emmers die de voertuigen enkel doen afremmen om daarna weer op te trekken. Het zorgt bovendien voor minder slijtage en schade aan je voertuig, én voor zuiniger rijden. Wie kan daar tegen zijn?

MARCO VAN DEN EEDE, BOECHOUT

Hulp van Nederlande­rs

Nog meer repressie? Het verkeer verloopt nu al stapvoets. Als we met z’n allen stilstaan heeft het geen zin om nog meer trajectcon­troles te plaatsen. Vraag de Nederlande­rs om hulp op het gebied van mobiliteit.

FREDDY VAN HOVE, HERENTALS

Veiligheid boven plezier Heel Vlaanderen zou trajectcon­trole mo-

gen hebben. Wanneer er een maximumsne­lheid is, is die er met een reden. Niet om de mensen te pesten, wel om de veiligheid te garanderen. Veiligheid van anderen gaat altijd boven een eigen pleziertje.

DANTE BELLON, ANTWERPEN

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ??
FOTO DIRK VERTOMMEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium