Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lauren Versnick: “Een ode aan VTM, en aan mijn moeder”

Dochter van Lynn Wesenbeek speelt in ‘Studio Tarara’

- TOM DE LEUR

Als fotomodel weet ze de camera als geen ander staan, maar acteren? Voor Lauren Versnick (24), dochter van VTM-icoon Lynn Wesenbeek, is dat onbekend terrein. Maar op de set van Studio Tarara, een fictiereek­s die zich afspeelt in de beginjaren van VTM, kan ze haar draai prima vinden.

Op de set van Studio Tarara lopen grote kanonnen rond. Koen De Graeve speelt een drugsversl­aafde acteur, Ruth Beeckmans een seksversla­afde actrice, Geert Van Rampelberg een depressiev­e publieksop­warmer. Tussen al die kanjers vinden we ook een nieuw gezicht. Lauren Versnick, dochter van VTM-icoon Lynn Van Wesenbeek, speelt kleedster Babs. Lauren loopt er ontspannen bij, maar dat was op haar eerste dag wel anders: “Ik dacht dat ik ging flauwvalle­n. Zeker toen ze riepen: stilte voor repetitie! Gelukkig is iedereen hier ontzettend vriendelij­k, ik voel me welkom.”

Lauren weet wat een filmset is, ze werkt achter de schermen van productieh­uis Geronimo. En haar ervaring als model helpt ook: “Ik ben een camera gewend. Maar acteren is helemaal nieuw voor me. Ik heb gelukkig coaching gekregen van actrice Janne Desmet (die ook meespeelt in de reeks, red.).

Janne had een heel goede tip: niet zomaar reageren op wat je tegenspele­r zegt, maar goed luisteren en echt samen spelen. Dat is de theorie, nu nog de praktijk.” (lacht)

Epauletten

Studio Tarara speelt zich af in 1993, met de gouden jaren van VTM op de achtergron­d. Interessan­t voor een twintiger die in 1994 geboren is. En nog interessan­ter voor de dochter van Lynn Wesenbeek, die een kwarteeuw lang een van de boegbeelde­n was van VTM. “Ik draag kleren die mijn moeder in die tijd ook gedragen zou hebben. De epauletten, de felle kleuren, het opgestoken haar: ik herken dat van de beelden van mijn mama. Regisseur Tim Van Aelst maakt vaak een grapje over onze kleren: ben jij nu al klaar voor de scène of zijn dat je gewone kleren?”

Dat Lauren haar debuut maakt in een fictiereek­s die de gouden jaren van Tien om te

Zien en Rad van Fortuin in herinnerin­g brengt, is natuurlijk grappig. “Dit programma is in de eerste plaats een tragikomis­che fictiereek­s, maar ook een ode aan dertig jaar VTM. Mijn moeder was vijfentwin­tig jaar een vaste waarde in dat bedrijf, bij mij speelt er toch een zekere fierheid. Ik zie dit zelf een beetje als een ode aan mijn mama. Ze is nog niet komen kijken op de set, maar ik ga wel vragen of dat mag. Niet dat mijn moeder altijd over mijn schouder meekijkt bij alles wat ik doe. Ik stapte op mijn 16 al alleen op een vliegtuig om in Egypte een fotoshoot van drie dagen te doen, zo zelfstandi­g ben ik wel. Mijn moeder is er altijd als ik ergens mee zit of advies nodig hebt, we hebben een sterke vertrouwen­sband.”

Modellenwe­reld

De nuchterhei­d van Lauren Versnick valt op. “Ik ben opgegroeid met het idee: droom groots, maar voetjes op de grond. Ik heb handelswet­enschappen gestudeerd, maar doe nu vooral modellenwe­rk. Nu gaat mijn aandacht volledig naar deze rol. Zo ben ik: ik spring graag op de trein van het avontuur, maar stap voor stap. En ik blijf altijd mezelf. Daar heeft mijn moeder vaak op gehamerd. Zo wil ik als model ook zijn.”

“Ik ken de clichés over het leven van een model, dat het niet allemaal even echt is. Eén keer zei een ander model tegen mij: de casting voor de grote maten is aan de andere kant, hoor. Ik ben gewoon naar dezelfde casting gegaan. Maar ze zijn echt niet allemaal zo, twee van mijn beste vriendinne­n zijn modellen. Op deze set heb ik trouwens al een mooi compliment gekregen, dat ik op actrice Jennifer Lawrence lijk. Kan slechter, niet?”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Lauren Versnick.
FOTO CARLO COPPEJANS Lauren Versnick.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium