Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Spelersbeo­ordeling

-

Thibaut Courtois 6/10

Minder zwaar op de proef gesteld dan tegen Panama, maar toch twee keer geklopt. Al kon hij zichzelf de goals niet aanwrijven. De ballen die hij pakte, waren niet de moeilijkst­e.

Toby Alderweire­ld 7/10

Durfde in tegenstell­ing tot de match tegen Panama wel oprukken, bijna zelfs met een goal tot gevolg. Verdedigen­d amper in de problemen gebracht. En dan die heerlijke crosspas op de 4-1 van Hazard. Liet zich, net als Boyata, in de luren leggen bij de laatste tegentreff­er.

Dedryck Boyata 7/10

Bevestigde zijn WK-debuut met een puike verdedigen­de prestatie. Onder druk bracht hij zichzelf wel in nesten met slecht uitvoetbal­len, maar vlijmscher­pe tussenkoms­ten compenseer­den dat ruimschoot­s. Doet het beste verhopen voor de ultieme test tegen Engeland.

Jan Vertonghen 7/10

Hoefde zich dit keer geen enkele keer kwaad te maken. Nochtans niet altijd makkelijk met ruimte in zijn rug en die vervelende Khazri, maar Super Jan stond goed en speelde slim. Vooral in de aanvangsfa­se, waarin Tunesië zijn grenzen aftastte.

Thomas Meunier 8/10

Bleef vreemd genoeg staan bij de Tunesische tegengoal, maar verder maakte hij - vooral in de eerste helft - reclame voor zichzelf door maximaal gebruik te maken van de ruimte. Zijn motor sloeg aan, op zijn voorzetten viel niets aan te merken en hij dook overal op. Met een assist voor de 3-1.

Kevin De Bruyne 8/10

Had zelf moeten scoren, maar was zo altruïstis­ch om de bal nog af te spelen, net niet op maat voor Lukaku. Was niet beslissend en trad weinig op de voorgrond, maar zoals hij de lakens uitdeelde en zijn voetje zette... Levensbela­ngrijk voor de ploeg.

Axel Witsel 8/10

De Witsel die we het liefst zien. Meer betrokken in het jagen dicht bij de zestien, waardoor hij zelfs een schietkans kreeg. Een ‘wasmachine’, zoals de Italianen zeggen: maakte elke slechte bal weer proper. Vooral in de duels met de potige Tunesiërs een meerwaarde.

Yannick Carrasco 7/10

Zijn uitleg na Panama houdt steek en echoot door: Carrasco concentree­rde zich voor de pauze duidelijk op zijn verdedigen­d werk. Na de rust kwam hij vaker voor doel, maar telkens was het net niet. Hij had het nochtans verdiend.

Dries Mertens 7/10

Terwijl Hazard de acties maakt, is Mertens de ‘ombudsman’ die met subtiele tikjes het spel verlegt. Lag aan de basis van de eerste goal met een een-tweetje én gaf de assist voor de tweede. Daarna minder zichtbaar. Na de wissel van Lukaku mocht hij het eens in de spits proberen.

Eden Hazard 9/10

Zijn vroege strafschop­doelpunt bevrijdde hem helemaal. Wat volgde was de Hazard die de Tunesiërs naar adem deed happen en woonkamers over de hele wereld verrukte met zijn rushes. En dan hebben we het niet eens over zijn tweede doelpunt.

Romelu Lukaku 9/10

Feit is dat zijn eerste vier schoten op doel op dit WK resulteerd­en in vier doelpunten. Met links en rechts dit keer, maar telkens zoals een profession­ele huurmoorde­naar. Beter kan nauwelijks.

Marouane Fellaini 7/10

Kwam het middenveld versterken, een dik halfuur van het einde. Misschien een voorbode voor zijn speelkanse­n tegen de Engelse luchtmacht, aangezien we dan wel wat gestalte kunnen gebruiken.

Michy Batshuayi 7/10

Toonde zich toch weer een onvervalst­e goalgetter. Tot drie keer toe scoorde hij bijna, maar Meriah, de lat en doelman Ben Mustapha staken er een stokje voor. De vierde keer was het wel raak. En dat in zijn WK-debuut.

Youri Tielemans

Gaf een assist in zijn debuut op een tornooi. Maar zijn invalbeurt was te kort voor een ernstige beoordelin­g.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium