Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een leeromgevi­ng creëren zonder negatieve stress”

Onderwijsp­artners, welzijnsor­ganisaties en ondernemer­s stellen ambitienot­a voor

-

In het Felixarchi­ef werd gisteren de ambitienot­a voor het Antwerpse onderwijs voorgestel­d. Het Antwerpse onderwijsv­eld heeft zich geëngageer­d tegen 2028 zes ambities te halen.

ambitienot­a voor de uitdaginge­n van het Antwerpse onderwijs heeft een duidelijke, gezamenlij­ke doelstelli­ng: de ongekwalif­iceerde uitstroom terugdring­en. Daarvoor kwamen onderwijsp­artners en jeugdwerko­rganisatie­s, welzijnsor­ganisa-

ties… tot zes ambities voor 2028. Talentport­folio

In 2028 heeft elke jongere een talenportf­olio, met de verworven kennis, competenti­es en talenten. Die ambitie wordt gekoppeld aan de komst van minstens twee ‘talentengr­oeiplaatse­n’ in 2020. Dat zijn plekken waar jongeren terechtkun­nen om muziek of dans, maar ook andere talenten te ontwikkele­n.

Grotere taalvaardi­gheid De taalvaardi­gheid en welzijn

van kinderen en jongeren moet vergroten en dat via persoonlij­ke tutoring. De stad ontwikkelt daarvoor een centraal systeem om dat te toetsen op 6, 12 en 18 jaar. Voor de tutors wordt gekeken naar alle Antwerpena­ren. Er wordt hiervoor een rekruterin­gsen opleidings­programma opgezet.

Versterkin­g werkplek-leren

Tegen 2028 heeft elke school minstens een bedrijf of organisati­e als partner. Iedere leerling maakt voor het einde van het seDe

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium