Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Peuk zet vuilnisbak en terrasschu­tting in brand

Café In de Klok ontsnapt aan ramp

- (kma)

De brandweer moest in de nacht van maandag op dinsdag om 1u uitrukken naar café In de Klok in hartje Pulderbos. Een vuilnisbak had er vuur gevat en vervolgens de terrasschu­tting in brand gezet. De schade bleef beperkt.

De vermoedeli­jke oorzaak is een smeulende peuk in de vuilnisbak. “Ik had rond middernach­t bij het sluiten van de zaak de asbak in de vuilnisbak leeggemaak­t”, vertelt cafébaas Jelle Vermeiren. “Daarna ben ik naar huis vertrokken. Rond één uur kwamen ze op mijn deur kloppen brand stond.”

Een alerte aardappell­everancier die bij frituur Fritties nog laat kwam leveren, had de vlammen opgemerkt en de hulpdienst­en verwittigd. “Naar het schijnt heeft ook nog een meisje het noodnummer gebeld, dus ondanks het nachtelijk­e uur werd het vuur snel opgemerkt”, vertelt Vermeiren.

De spuitgaste­n konden verhindere­n dat de vlammen oversloege­n. Tegen dat ze arriveerde­n, likte het vuur al aan de terraspara­sol. De letters Jupiler zijn een

dat het terras in

beetje gesmolten, wat toch aangeeft dat het populaire café aan erger ontsnapt is.

Jelle kon dinsdag om 11u alweer zijn eerste stamgasten ontvangen. Zij waren erg opgelucht, want café In de Klok is toch een monument en kan moeilijk gemist worden. Het is een van de laatste cafés in de buurt die op weekdagen al vanaf de voormiddag geopend zijn.

 ?? FOTO BFM ?? De terrasschu­tting stond in lichterlaa­ie.
FOTO BFM De terrasschu­tting stond in lichterlaa­ie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium