Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Helft van kandidaten op N-VA-lijst zijn gansrijder­s

Jongste kandidaat is 18 jaar, oudste 76

-

Lijsttrekk­er en huidig districtsv­oorzitter Carl Geeraerts trekt met een erg opvallende ploeg naar de verkiezing­en.

Laura Adriaensse­ns is met haar achttien lentes en haar tweede plek op de lijst de meest in het oog springende naam. Maar zij is niet de enige jongere die zijn of haar eerste politieke passen in de politiek zet. Dat doet ook de 18-jarige Kurt Geeraerts. De oudste kandidaat op de polderlijs­t is de 76-jarige Bertha Dierckx, die al jarenlang actief is in het district.

De huidige fractie in de districtsr­aad staat opnieuw op de lijst. Schepen Rudi Sempels staat op plek drie en raadsleden Marc Maes op vijf, Raf Crijnen op zeven, Gert Van Herck op dertien en Willem Van Alsenoy op plaats veertien. Lijstduwer is oud-districtss­chepen en Antwerps raads- lid Danielle Meirsman. Op de lijst staan elf kandidaten uit Berendrech­t en vier uit Zandvliet. Ondanks de twee 18-jarigen kom je uit op een gemiddelde leeftijd van 50 jaar. Er staan geen twintigers op de lijst. Acht van de vijftien kandidaten zijn lid van een gansrijder­sverenigin­g.

Een district om graag in te wonen,

dat is de slogan die de polderburg­er moet overtuigen. “Het is meer dan een slagzin. De hoekpunten zijn het bewaren van de eigenheid van de dorpen en het garanderen van de leefkwalit­eit. Het referentie­punt voor de toekomst blijft de Structuurs­chets Berendrech­tZandvliet. Samen met burgers, vereniging­en en bestuur werd hierin de toekomst van onze dorpen vastgelegd. In die context kadert ook ons plan om elk jaar een dorpsdag in te richten”, aldus Rudi Sempels.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? De N-VA-ploeg.
FOTO ERIK VANDEWALLE De N-VA-ploeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium