Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cahill kijkt boeman Mertens opnieuw in de ogen

-

Omdat minstens één verdediger rust krijgt – de met schorsing bedreigde Kyle Walker –, speelt Chelseaspe­ler Gary Cahill vermoedeli­jk morgen tegen België. Mogelijk kijkt hij dan Dries Mertens in de ogen, de speler die hem met een duw zwaar blesseerde in 2012, waardoor hij het EK in Polen en Oekraïne miste.

“Ik heb sindsdien nooit tegen hem gespeeld, maar vorig jaar kwam ik hem toevallig tegen in Dubai”, aldus Cahill. “Ik zat op restaurant toen hij binnenkwam. Hij zag me zitten en kwam naar mijn tafeltje. Hij excuseerde zich nog eens voor de situatie, ook al was het vijf jaar geleden. Voor mij was dat moment dood en begraven, maar ik apprecieer­de het wel dat hij dat nog eens heeft gedaan. We kenden elkaar niet persoonlij­k, maar het was wel een mooi gebaar.”

“Natuurlijk deed het pijn het EK te moeten missen”, zegt Cahill. “Ik stond letterlijk op het punt op het vliegtuig te stappen. Ik had de leeftijd en de vorm om een groot tornooi te spelen.”(bla) Niet iedereen ligt wakker van tactische plannen of defensieve zorgen bij de Rode Duivels. Eva Verschaere­n, vormgeefst­er bij uw krant, stelt zich andere vragen bij het WK. Vragen die alleen een voetballee­k als zij kan verzinnen, maar die ook de voetbalfre­ak mogelijk kunnen verrassen. Het hele WK lang proberen we elke dag zo’n vraag te beantwoord­en.

 ?? FOTO AFP ?? Juni 2012: Mertens duwt Cahill, die zal botsen met doelman Hart en alsnog geblesseer­d het EK moet missen.
FOTO AFP Juni 2012: Mertens duwt Cahill, die zal botsen met doelman Hart en alsnog geblesseer­d het EK moet missen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium