Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit maakt geen kans tegen

-

“Argentinië Nigeria, wat een lekker partijtje was dat zeg! Eerlijk gezegd zag ik het niet meer zitten voor Messi en co. Ze kwamen nog goed weg met die VARtoestan­d. Die eerste penalty was licht, maar Mascherano hield hem vast. Meteen ook de reden waarom de ref de tweede keer hem niet op de stip legde, ondanks het advies van de VAR. Het was er denk ik wel eentje. Rojo kopte de bal tegen zijn eigen hand en ik vermoed dat de scheidsrec­hter op basis daarvan geen penalty gaf. Je kan ook zeggen dat Nigeriaspi­ts Ighalo voordeel had en die bal er gewoon in had moeten schieten. Daarna hielp die nog een prima kans om zeep. Toch vind ik dat de Argentijne­n de scheidsrec­hter dankbaar mogen zijn.”

“De ontlading was niet normaal. Als je zag hoe een Di Maria na afloop stond te janken. Ik heb Messi nog nooit zo hard zien werken. Slidings, kilometers maaien… noem maar op. Hij scoorde een wereldgoal. Drie geniale baltoetsen na een fantastisc­he pass van Ever Banega. Jammer dat hij die vrije trap nog op de paal schoot. Die hele ploeg was zo scherp, stond zo stijf van de adrenaline. Elk duel ging ze aan. Na die gelijkmake­r van Moses kroop de stress erin en vergaten ze te voetballen. Messi was na rust minder dan ervoor. De beste was voor mij Banega.”

“De opluchting bij de Argentijne­n was enorm. Ook bij de mensen in de tribune. In de achtste finale wacht Frankrijk. Als je ziet hoe Argentinië op dit moment speelt, zou je zeggen dat het geen kans maakt. Er is gewoon weinig kwaliteit. Als je zo’n Meza ziet invallen. Dat is te weinig. En Mascherano, dat kan echt niet meer. Al moet ik wel zeggen dat het vanachter beter stond met Rojo in de ploeg. Hij legt de 21 trouwens lekker binnen met zijn mindere rechter. Higuain schoot een makkelijke­re kans vijf meter over. Hoe dan ook, tegen Frankrijk zullen ze het over een andere boeg moeten gooien. De ruimtes kleiner maken – Mbappé en Dembélé hebben ruimte nodig en het die kleine vooraan maar laten uitzoeken. Het wordt een interessan­t potje.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium