Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben een allround doelman”

-

Michael – spreek uit als Maikel – Verrips miste vorig jaar geen seconde bij MVV Maastricht. 3.690 minuten stond de 21-jarige doelman onafgebrok­en onder de lat van de Limburgse tweedeklas­ser. Die lijn hoopt Verrips te kunnen doortrekke­n bij KV Mechelen.

“Het zou natuurlijk prettig zijn als ik me kan blijven ontwikkele­n door alles te spelen”, vertelt de Arnhemse keeper. “Maar Bram Castro is wel een doelman met een hoop ervaring. Ik kijk ernaar uit om een heel seizoen met hem samen te werken. Als doelman en als persoon hoop ik veel van hem te leren. Natuurlijk wil ik zelf liefst zo veel mogelijk spelen. Ik ga mijn stinkende best doen op training om te tonen dat ik het niveau aankan.”

Sparta Rotterdam had Verrips graag zien terugkeren na zijn geslaagde uitleenbeu­rt bij MVV. Na een bezoek aan Mechelen en een gesprek met het bestuur besliste Verrips echter om zijn carrière verder te zetten in België.

“Eerst vond ik het jammer dat de club was gedegradee­rd. Ik ambieerde eigenlijk een club op het hoogste niveau. Maar toen ik hier een eerste keer kwam praten samen met mijn ouders en mijn zaakwaarne­mer, had ik meteen een goed gevoel. Ik trof een club aan met ambitie, een mooie toekomst en een prachtig stadion. Zaken die me enorm veel zin gaven om erin te stappen.”

Met zijn 1m95 onttroont de nieuwe doelman Seth De Witte (1m93) als grootste speler bij KV. Een belangrijk­e troef als keeper, maar niet zijn enige.

“Ik denk dat ik een goede allround keeper ben. Omdat ik vorig seizoen alles heb gespeeld, kan ik dat nu beter inschatten. Ik denk dat ik op alle facetten van het keepen redelijk goed scoor. Maar als jonge doelman kan alles nog beter.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium