Gazet van Antwerpen Stad en Rand

ATLETIEK

- (basp) (basp) (basp)

VK HAMERSLING­EREN

Wim Guldentops

Op het Vlaams kampioensc­hap hamersling­eren voor cadetten, scholieren en masters in Merksem veroverde de 42jarige Kontichnaa­r Wim Guldentops goud in de categorie 40+ met 39m68. Suzie Vanherck veroverde het goud bij de masters vrouwen. Zij zwierde haar vier kilogram wegende hamer 36m03 ver. Ook de inrichtend­e club OLSE Merksem kaapte een titel weg. Erzsi Szabo behaalde het goud bij de vrouwen in de leeftijdsk­lasse 60+. 31m70 was haar resultaat.

BRADERIJLO­OP SCHOTEN

Kevin Kennis

Borgerhout­enaar Kevin Kennis heeft zondag de tien kilometer op de Braderijlo­op in Schoten gewonnen in 34’18. Beste vrouw was Vicky Leysen in 42’22. Op de vijf kilometer gingen de zegebloeme­n naar Jorn Van Damme (17’41) en Elke Beerlings (18’43).

HALVE MARATHON ROOSENDAAL

Els Van Hooydonck

Els Van Hooydonck heeft zondag de halve marathon van Roosendaal op haar naam geschreven. De 50jarige atlete van ESAK finishte in 1u27’20. In de wedstrijd over tien kilometer finishte Kristel Van Maldeghem uit Zoersel als derde vrouw in totaal en als eerste vrouw in de leeftijdsk­lasse 35+ in een tijd van 39’26.

ITF ALKMAAR

Eliessa Vanlangend­onck

Op het ITFtoernoo­i in het Nederlands­e Alkmaar (15.000 dollar) werd Eliessa Vanlangend­onck (WTA 649) al in de eerste ronde uitgeschak­eld. De Antwerpse speelster van TC Forest Hills uit Wommelgem verloor na een spannende driesetter met 46, 64, 64 van de Nederlands­e Dainah Cameron. In de het dubbelspel zit Vanlangend­onck met de Nederlands­e Suzan Lamens in de kwartfinal­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium