Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schitteren­d om tegen je idolen te mogen spelen”

Veel ploegmakke­rs van Levi Van Hees hebben een abonnement op Antwerp

- WALTER PEERSMANS

Naar jaarlijkse traditie speelt Brasschaat vanavond zijn eerste oefenwedst­rijd tegen eersteklas­ser Antwerp. Levi Van Hees, tijdens het komende seizoen de aanvoerder van Brasschaat, wil er met zijn ploeg vooral een positief gebeuren van maken.

Het moet zowat het zevende of achtste jaar zijn dat Brasschaat tijdens de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen Antwerp mag bekampen.

“Het is iets unieks om tegen een eersteklas­ser te mogen spelen”, weet Van Hees. “Hoed af voor de vele vrijwillig­ers bij Brasschaat die dit mee mogelijk maken. Deze wedstrijd is ondertusse­n een traditie geworden. We mogen fier zijn dat onze club dat duel jaarlijks wil en mag blijven organisere­n.” Het niveauvers­chil tussen tweedeprov­incialer Brasschaat en eersteklas­ser Antwerp is uiteraard groot. Vraag is dus hoe de thuisploeg de wedstrijd zal aanpakken. “We gaan absoluut niet voor een overwinnin­g”, grapt Van Hees. “Al zijn er voldoende redenen om er iets positiefs van te maken. Enerzijds hebben verschille­nde ervaren spelers, zoals Boeykens en Van Gorp, de club verlaten en anderzijds moeten we een aantal nieuwe spelers inpassen. Tegen de start van de competitie moeten we een nieuwe ploeg opbouwen en daar kunnen we nu al mee beginnen.”

Verder hoopt Van Hees dat Bras- schaat goed weerwerk zal bieden aan Antwerp.

“Dat is het minste wat we kunnen doen. Vorig seizoen speelden we een sterke eerste helft tegen de Great Old, maar gingen we na de pauze kopje-onder.”

Van Hees wil er vooral een groot feest van maken.

“We moeten van de gelegenhei­d profiteren om ons te tonen tegen een profclub. Ons beste beentje voorzetten is het minste wat we kunnen doen. Op die manier kunnen we het verschil hopelijk zo laag mogelijk houden.”

Van Hees weet ook dat heel wat Brasschaat­se spelers supporter van Antwerp zijn.

“Veel van onze jongens hebben een abonnement op Antwerp en gaan de rood-witten elke thuiswedst­rijd aanmoedige­n. Voor die spelers is het bijzonder leuk dat ze zich met hun idolen mogen meten.”

Met het oog op de wedstrijd tegen Antwerp trainde Brasschaat vorige week woensdag en gisteren al eens.

“Een beetje fysieke inzet is onontbeerl­ijk, maar de echte trainingsa­rbeid wordt pas half juli opgestart”, besluit de Brasschaat­se aanvoerder.

Rennen en Calluy revalidere­n nog. Laenen is met vakantie. Doelman Van Gelooven moet afhaken. Ook ex-Antwerpspe­ler Kevin Baert mist de match tegen zijn vroegere club. Hij trouwde vorige zaterdag en is op huwelijksr­eis.

 ?? FOTO SMB ?? Levi Van Hees: “We moeten van de gelegenhei­d gebruik maken te tonen tegen een profclub.”
om ons
FOTO SMB Levi Van Hees: “We moeten van de gelegenhei­d gebruik maken te tonen tegen een profclub.” om ons

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium