Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Debuut met een finaleplaa­ts”

Japans duo te sterk voor Lisa Van den Vonder en Sarah Cools

- (divb)

Lisa Van den Vonder en Sarah Cools maakten de voorbije week furore in Turkije. “Onze eerste internatio­nale ervaring werd meteen een voltreffer. Wie had ooit gedacht dat wij bij ons debuut meteen de finale zouden spelen”, zegt Lisa Van den Vonder.

“We waren zonder veel verwachtin­gen naar Turkije vertrokken. Ergens hoopten we twee wedstrijde­n te winnen in de kwalificat­iepoule, maar het werden er dus heel wat meer”, aldus Van den Vonder. “Nochtans was onze eerste dag niet echt zoals we het wensten. Vanaf de tweede dag ging het crescendo. We plaatsten ons voor de hoofdtabel en bereikten de finale. Dat we de finale verloren van het Japanse duo Ishitsubo-Shiba met 3-0 is sneu, maar vooraf hadden we zeker voor dit resultaat getekend.”

“Dat deze uitstap naar meer smaakt, is duidelijk. Toch wordt het moeilijk, want momenteel hebben we te weinig punten waardoor we in Kroatië op de reservelij­st staan. Aan het U22 tornooi in Letland, half juli, kunnen we wel deelnemen.”

“We moesten de BK-manche in Sint-Niklaas laten vallen, maar vanaf nu gaat het voor ons richting Knokke. Het is niet omdat we internatio­naal goed presteerde­n dat we nu naast onze schoenen moeten lopen, want ook in eigen land is het niveau fel gestegen. Bovendien speelden we in Turkije een toernooi aan zee en dat is toch altijd wat anders dan bijvoorbee­ld in Sint-Niklaas of volgend weekend in Genk. Dat is, vooral door de wind, niet vergelijkb­aar. Om hier in ons land succes te boeken, moeten we sterk zijn.”

“Hopelijk kunnen we volgende zomer het BK meer combineren met manches in Europa. Maar dat is toekomstmu­ziek, want zo’n buitenland­se uitstappen kosten enorm veel geld.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium