Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vlaams Belang hekelt moskeebezo­ek GTI

School spreekt van “positieve benadering”

-

Tom Van Grieken, nationaal Vlaams Belang-voorzitter en Mortsels raadslid, reageert onthutst over het moskeebezo­ek dat de vijfdejaar­s van het GTI van Mortsel vorige week in Lier aflegden. “Wij vinden het net positief dat iedereen elkaar leert kennen”, klinkt het in het GTI.

Richting de laatste schooldage­n had de school dus vorige woensdag het bezoek aan de moskee in Lier ingepland. Volgens Van Grieken kan het niet dat jongeren vandaag op deze manier worden “geindoctri­neerd”.

“Men zou jongeren beter aanleren kritisch te denken en stil te staan bij de houding van de islam tegenover homo’s en lesbiennes, genitale verminking, onverdoofd slachten of hoofddoeke­n”, haalt het Vlaams Belang-raadslid van Mortsel fors uit. “De jongeren of ouders kunnen zich ook beroepen op artikel 20 van de grondwet. Dat

stelt dat niemand kan gedwongen worden deel te nemen aan een handeling en plechtighe­den van een eredienst.” Kathedraal en synagoge

Bij het GTI lijken ze zich van geen kwaad bewust. “Als de leerlingen in de moskee trouwens niet binnen wilden gaan, dan moest dat niet”, reageert technisch adviseur en coördinato­r Jos Mispelters van het GTI. “Ook in onze beroepsafd­elingen is er dit jaar een permanenti­e evaluatie en zijn er geen examens meer. In het kader van de zogenaamde projectwek­en werden de bezoeken vanuit de levensbesc­houwelijke vakken georganise­erd. Naast een moskee trokken we ook naar een kathedraal, een synagoge en het begijnhof. Dat gebeurde allemaal vanuit een positieve benadering. Op deze manier trachten we elkaar te begrijpen en de verschille­nde werelden samen te beleven”, aldus Mispelters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium