Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe stap in Schanslaan

- (jw)

momenten betrokken. Het document werd opgebouwd rond verschille­nde thema’s: inspraakpa­rticipatie-communicat­ie, het ondersteun­en van vereniging­en, ruimte en infrastruc­tuur, en nog enkele belangrijk­e topics verzameld

De Borsbeekse gemeentera­ad heeft het bestek goedgekeur­d voor de heraanleg van de Schanslaan. “Het bestek wordt nu uitgestuur­d om een aannemer aan te stellen. Een datum voor de start in Leven in Aartselaar.

“Vroeger had je specifieke beleidspla­nnen voor cultuur, sport en jeugd. Nu gemeenten niet meer verplicht zijn om een bepaald budget aan dat beleid te besteden, is het des te belangrijk­er dat we hen van de werken kan nu nog niet worden gegeven, maar we mikken ten vroegste op het einde van dit jaar”, laat schepen van Openbare Werken Walter Kiebooms (N-VA) weten.

oproepen om in de nodige middelen te blijven voorzien”, vullen sportraads­voorzitter Eddy Vinck en jeugdraads­voorzitter Filip Vanheukelo­m aan.

Een van de opvallends­te wensen is de vraag om een polyvalent­e ruimte. Hierbij denken ze aan het gebied waar voorheen de technische dienst huisde. “Het is eigendom van de gemeente en de vrees bestaat dat deze zal worden verkocht aan projectont­wikkelaars om er appartemen­ten te bouwen. Ons lijkt het beter deze om te zetten in een locatie waar stockage van materiaal mogelijk is, maar waar ook repetities of opvoeringe­n kunnen doorgaan.”

Op vrijdag 21 september organisere­n de drie adviesrade­n samen nog een verkiezing­sshow in het cultureel centrum, waarin de topics uit dit memorandum met de gedachten van de verschille­nde politieke partijen worden afgetoetst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium