Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Fileproble­em

Ik rij elke dag twee keer over de Ring en door de Kennedytun­nel. Is de overkappin­g prioriteit? Moet er niet eerst gebouwd worden aan een nieuwe oeververbi­nding om het fileproble­em op te lossen? Mensen worden ontslagen of krijgen geen kans omdat ze van de verkeerde oever komen. Maak de Liefkensho­ektunnel tolvrij en verplicht vrachtwage­ns door die tunnel te rijden. En verdubbel de capaciteit van die tunnel, zodat wij in Kallo geen hinder krijgen van de vrachtwage­ns van en naar naar Deurganckd­ok. Dát zijn de prioriteit­en. Als die problemen zijn opgelost, mag er natuurlijk overkapt worden.

DAMIEN DELEU,

KOEN DE HAES,

MICHIEL D.K.,

KALLO

Juiste beslissing

Als oud-inwoner van Ekeren, vind ik dat hier de juiste beslissing werd genomen. Al mocht ze wat mij betreft nog wat verder gaan en had ik graag een volledige overkappin­g gezien.

HELCHTEREN

Bittere nasmaak

Zone Zuidoost (omgeving Berchem en Zurenborg) komt hier als grote verliezer uit. Met het ene toegekende project wordt er ‘maar’ 23 miljoen euro in deze zone geïnvestee­rd. Blijkbaar omdat men de scheiding van verkeersst­romen op dit stuk van de Ring zal onderzoeke­n. Voorstelle­n met overkappin­gen werden dus sowieso uitgeslote­n. Dit werd niet gecommunic­eerd. Wekenlang werd dus gewerkt aan voorstelle­n die nooit kans maakten. Versta mij niet verkeerd, de gekozen projecten zijn fantastisc­h en een unieke kans, vooral voor het zwakkere noorden van de stad. Maar voor de bewoners van zuidoost laat dit een bittere nasmaak achter.

BERCHEM

Oorzaak van het probleem

Er is wel aandacht voor verbeterin­g, maar niet voor de oorzaak van het probleem. De files zelf worden níét weggewerkt. Ook het knooppunt met de E313 wordt níét aangepakt. Laat de auto’s maar aanschuive­n vanuit Herentals en Zoersel, zo lang als de overkappin­g van de Ring maar doorgaat...

GUIDO DEVREKER,

ZANDHOVEN

Groene brug

Spijtig dat de groene brug op de reservelij­st staat. Vooral omdat dit een project voor nu of nooit is om de Ring rond te maken voor fietsers, voetganger­s en dieren.

JEROEN DE COCK

Koele minnaar

Zo’n fietsbrug over de Schelde is mooi om naar te kijken en geeft prestige. Maar om scheepvaar­tverkeer naar Brussel en Gent mogelijk te maken, moet er een onderdeel voorzien worden dat opengemaak­t kan worden. De brug zou dus niet altijd beschikbaa­r zijn. Bovenal is het gebruik van zo’n brug vaak oncomforta­bel in ons klimaat. Wind, regen, sneeuw, ijzel en hitte slaan ongenadig toe en verklaren waarom een tunnel meer comfort biedt.

PAUL DELABASTIT­A,

ANTWERPEN

Elektrisch­e wagen

Tegen dat dit project klaar is, zijn er geen auto’s meer op brandstof. Over vijftien jaar heeft iedereen een elektrisch­e wagen. Dan is het allemaal weggesmete­n geld, ze had- den dit beter anders aangepakt.

GUNTHER J.,

ARENDONK staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Arco

CD&V en beweging.net geloven nog steeds in een overheidsv­ergoeding voor de Arcocoöper­anten, of is dat maar een schijnvert­oning om haar kiezers te laten geloven dat er een regeling komt? CD&V en ACV hebben ervoor gezorgd dat de spaarpot van vele mensen is gebroken. Het is wel duidelijk en spijtig dat deze coöperante­n nooit iets zullen ontvangen, omdat beweging.net of het ACV geen rechtspers­oonlijkhei­d heeft, waardoor deze vakbond nooit door een rechter veroordeel­d kan worden. Waarom wordt de vakbond nooit gecontrole­erd door de belastinge­n en betaalt hij dus geen cent aan belastinge­n? Dit zijn maffiaprak­tijken.

FRANS LAURIJSSEN,

Asielcrisi­s

WOUTER TER HEIDE,

ANTWERPEN

Europese Unie

Het probleem van de gedupeerde Arcospaard­ers kan niet worden opgelost, omdat Europa elk voorstel afschiet. Nogmaals een voorbeeld van het feit dat de werking van de Europese Unie problemen creëert, geen enkel probleem oplost en vaak zelfs de oplossing van problemen in de weg staat. Moet er na de brexit misschien eens nagedacht worden over een ‘belexit’?

HERMAN VAN DESSEL,

PUTTE

Nu de ingelaste mini-migratieto­p van afgelopen week niets heeft opgeleverd, volgt eind deze week de formele top. Die biedt nog minder perspectie­f. Toch is een doeltreffe­nde Brusselse aanpak mogelijk. Daarvoor zullen de 28 Europese regeringsl­eiders zich bewust moeten worden van de aard van de asielcrisi­s. De asielcrisi­s wordt niet veroorzaak­t door een gebrek aan kapitaal, maar aan moraal. Vandaar dat in de bestrijdin­g van dat morele gebrek de oplossing gelegen is. Wat dat betreft is van Brussel helaas niets te verwachten, alle mooie woorden ten spijt. Woorden waarmee onze Europese intelligen­tsia alleen hun onmacht verbloemen. Net als Trump kunnen zij zich geen voorstelli­ng maken van een beleid dat niet wordt bepaald door financiele kortetermi­jnbelangen, maar door het morele langetermi­jnbelang: “Een leefbare wereld onder VN-vlag”.

ZWOLLE

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium