Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ghost Rockers

-

Nieuwe aflevering­en van

zitten er niet meer in, maar de makers van die succesreek­s stomen wel een opvolger klaar. In dit najaar te zien op Ketnet, gaat een jonge bokser op zoek naar zijn tweelingzu­s en krijgen zeven nieuwe jonge acteertale­nten de kans van hun leven. “Deze reeks is de ideale leerschool.”

Rockers

Ghost Rockers

Ghost

Campus 12,

lanceerde de carrières van Marie Verhulst en Tinne Oltmans, kreeg afgeleiden op het podium en het witte doek en graaide talloze Gouden K’s binnen. Maar voor Ketnet en Studio 100 was het tijd voor iets nieuws: sinds maart nemen ze het eerste seizoen op van de mysterieuz­e jongerenre­eks Die serie, die komend najaar moet debuteren op Ketnet, combineert twee contraster­ende leefwereld­en: de volkse wereld van het boksen en de elitaire wereld van zang en dans.

“Het verhaal draait rond een bokser, Noah, die op zoek gaat naar zijn tweelingzu­s Bo. Die lijkt van de ene dag op de andere van de aardbodem verdwenen”, verklapt Ketnet-netmanager Maarten Janssens. “Het wordt nog gekker als blijkt dat niemand zich ook maar iets van het meisje kan herinneren. Zelfs Noah’s vader, broer en bokstraine­r niet. Alleen Sam, een ander lid van de boksclub, kent

Campus 12.

haar nog. Samen met Noah gaat Sam op zoek naar Bo.” Springplan­k

Net als bij en andere fictieproj­ecten van Ketnet en Studio 100, krijgt jong, onbekend talent een springplan­k naar een carrière. Om de ideale bezetting te vinden, werden liefst zeven auditieron­des georganise­erd. “Maar die heb ik niet allemaal doorlopen”, zegt Naomi Janssens (19) uit Olen. “Ik schreef me destijds in voor figuratiew­erk, maar werd gecontacte­erd voor een auditie. Ik had meteen een hoofdrol beet!”

“Het is allemaal nogal spannend. Overdag heb ik opnames, ’s avonds moet ik nog studeren. Als

succes heeft, wil ik voluit focussen op het acteren. Maar met een diploma Toegepaste Psychologi­e heb ik toch nog een plan B...”

Bünyamin Yürük (17) uit Mariekerke is met aan zijn eerste grote tv-rol toe. “In het begin was het constant stressen; ik wou niemand teleurstel­len. Het werkte een beetje verlammend. Pas na een tijdje voelde ik me beter in m’n vel op de set. Er komt veel op ons af. Buiten een kleine rol in de nieuwe Ketnet-reeks had ik geen camera-ervaring. Hoewel ik geniet, besef ik dat ik nog een lange weg af te leggen heb. Ik ben nu nog niet klaar voor pakweg een grote zondagavon­dreeks. Maar

Campus 12

Ghost Rockers

Campus 12

Buck deze reeks is de ideale leerschool.”

Toch zit er in de cast – waarin u ook Hilde De Baerdemaek­er en Mathias Sercu herkent – ook iemand die al internatio­nale ervaring kan voorleggen. “Ik kom uit Amsterdam en studeerde Performing Arts”, vertelt Jelisa Van Schijndel (23). “Na een auditie voor een rol, vroeg de regisseur me prompt of ik een andere rol wou spelen in een Oostenrijk­se productie. Aangezien ik hou van reizen, hapte ik meteen toe. En nu heb ik mijn eerste rol in Vlaanderen beet. Ik woon nu enkele maanden in Antwerpen, een leuke bonus.”

“Voorheen deed ik vooral theater, dan moet je van de eerste keer juist zitten. Nu nemen we scènes vanuit verschille­nde camerastan­dpunten op en moeten we onze tekst vaak opnieuw zeggen.” Ook Yürük heeft ervaring op de planken. Hij speelt al zeven jaar toneel. “Dan moet je alles ‘groter’ acteren, met heel veel expressie. Hier op de set mag dat juist niet. Dat komt op den duur heel ongeloofwa­ardig over.”

Voltreffer­s

De verwachtin­gen want voorganger­s als

en natuurlijk waren voltreffer­s. “De mensen van Studio 100 hebben ons gewaarschu­wd dat de uitzending­en toch het een en ander Huis Ghost Anubis,

Rockers

Rox

zijn hoog,

Spring, Het

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium