Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Afscheid van secretaris Mil Sysmans

- (jaa)

Leen Nagels legde de eed af als algemeen directeur van de gemeente Wijnegem. Op dezelfde raadszitti­ng werd Mil Sysmans, die de voorbije 27 jaar gemeentese­cretaris was, overladen met lofbetuigi­ngen.

De beslissing om Leen Nagels te bevorderen tot directeur werd vorige maand al genomen. De jongste gemeentera­ad was vooral een ceremoniee­l gebeuren. Mil Sysmans (57) opende de vergaderin­g nog wel, maar stond zijn stoel al na twee agendapunt­en af aan zijn opvolgster.

Een en emotioneel moment dat de raadsleden niet zomaar lieten voorbijgaa­n. Sysmans, die zelf besloot een stap opzij te zetten, had het er zichtbaar moeilijk mee. “Ik heb met iedereen graag samengewer­kt. Het meest heb ik geleerd van ‘mijn’ eerste burgemeest­er: de te vroeg overleden Leo Nuyts. Maar na 275 gemeentera­den en 1.250 schepencol­lege is het nu tijd voor iets anders. Ik ben blij met de waardering, maar besef dat ik alleen maar resultaten kon halen omdat ik kon rekenen op excellent personeel. Ik woon in Antwerpen, de band met Wijnegem zal altijd blijven.”

Mil Sysmans, die na de gemeentera­ad nog verrast werd op een feestje in dorpsherbe­rg De Vroege Morgen, verdwijnt niet van het toneel. Hij zal Leen Nagels (36) als adviseur bijstaan voor de grote projecten die in Wijnegem de agenda zullen bepalen.

“Ik ben blij met dat engagement van Mil”, aldus Nagels. “Ik ben het bestuur dankbaar voor het vertrouwen dat ik nu krijg en in het bijzonder Mil, die me deze kans geeft.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Leen Nagels en Mil Sysmans, omringd door het huidige schepencol­lege.
FOTO JAN AUMAN Leen Nagels en Mil Sysmans, omringd door het huidige schepencol­lege.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium