Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL AC Milan mag Europa niet in

-

De Italiaanse club AC Milan is komend seizoen uitgeslote­n van Europees voetbal omdat de club de regels van de financiële fair play heeft overtreden. AC Milan kan dus niet deelnemen aan de Europa League, waarvoor de club zich had gekwalific­eerd. De club gaf onder impuls van de nieuwe Chinese eigenaars zo’n 200 miljoen uit aan nieuwe spelers. De club kan de beslissing van de Europese voetbalbon­d UEFA aanvechten voor het Internatio­naal Sporttribu­naal (TAS). (b)

Limbombe bijna weg bij Club. Club Brugge staat op het punt om Anthony Limbombe (23) te verkopen aan het Engelse Huddersfie­ld Town. De laatste details worden afgerond en blauwzwart zal dik twaalf miljoen incasseren. Daarnaast kreeg Club ook nog eens 500.000 euro voor Jérémy Perbet. De spits die vorig jaar werd uitgeleend aan Kortrijk werd nu definitief verkocht aan Charleroi. In Brugge houden ze ook nog altijd rekening met een vertrek van Wesley Moraes (21). Club is op de hoogte van de concrete interesse van Lazio, maar de Romeinen moeten eerst Felipe Caiceido verkopen vooraleer het tot echte onderhande­lingen komt. (jve, jug)

Jordy Gillekens op weg van 1B naar

Serie A. De 18-jarige Belgische verdediger van OHL geniet al een tijdje interesse van Fiorentina en daar kan hij nu een contract van drie seizoenen tekenen. De Italiaanse club bracht net een bod uit op hem. Dat werd geweigerd, maar het zal zijn bod nu verhogen. Het nummer acht uit de Serie A van afgelopen seizoen wil Gillekens de voorbereid­ing bij de A-kern laten aanvatte, en dan een jaartje ervaring laten opdoen bij de Primavera, de U19. (dvd)

AA Gent zal het twee maanden zonder de Tunesische verdediger Dylan Bronn moeten doen. De knieschijf­ontwrichti­ng die hij opliep op het WK werd bevestigd.

Yves Marchand stopt ermee als videoref. Hij heeft geen zin meer in de commotie en kreeg naar eigen zeggen bedreiging­en en haatmails. (b)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium