Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Actiegroep protesteer­t met lied en spandoeken

Ondanks bijsturing plannen nieuwe dorpszaal in Halle

-

De gemeentera­ad van Zoersel keurde de plannen goed om een dorpszaal te bouwen in de tuin van de pastorie in Halle. Het historisch­e gebouw zelf wordt gerenoveer­d. De actiegroep OverHal is het daarmee niet eens en hield een protestact­ie.

Eendrachti­g en met klem verdedigde­n burgemeest­er Liesbeth Verstreken (N-VA) en de bevoegde schepen Katrien Schryvers (CD&V) de inplanting van een dorpszaal in de pastorietu­in van Halle. Beide meerderhei­dspartij- en kregen de steun van Open Vld.

Vandaag, donderdag, is er tussen 17 en 19.30u een infomoment in zaal Sint-Maarten in de Lindedreef, waar de bevolking meer zal vernemen over het project. Daarna volgt een openbaar onderzoek en kunnen de inwoners bezwaarsch­riften indienen.

Zoals bekend is de actiegroep OverHal gekant tegen de locatie en betwijfele­n ze de functional­iteit van het gebouw. Leden van de groep haalden na de stemming, onder de tonen van Laat ons een

Bloem van Louis Neefs, spandoeken boven om hun protest kracht bij te zetten.

Na de zitting herhaalde Tom Sleeuwaert van OverHal zijn kritiek. In zijn ogen is de locatie slecht gekozen, is de functional­iteit van de nieuw op te richten zaal zoek en was er gebrek aan inspraak. Katrien Schryvers antwoordde dat er over de locatie en de indeling van het gebouw goed werd nagedacht en dat er voldoende overleg met de bevolking is geweest.

Sleeuwaert stoorde zich er ook aan dat er op het laatste moment nog wijziginge­n aan de plannen werden aangebrach­t. “Niettemin zitten er nog kemels in, zoals een te kleine keuken”, fulmineerd­e hij. Daarop schoot Schepen Danny Van de Velde (N-VA) uit zijn sloffen. Hij is kookvader bij KLJkampen. “De keuken is groot genoeg. Maaltijden bereiden voor veel volk vormt geen enkel probleem.”

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ??
FOTO JAN VORSSELMAN­S

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium