Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Integratie

Ik lees in jullie artikel dat we de ‘echte’ vluchtelin­gen en migranten moeten helpen door steun en integratie. Ik ben afgelopen zondag toevallig even langsgewee­st op de Sinksenfoo­r. Toch een plaats waar heel veel volk bij elkaar komt. Ik zag groepjes Vlamingen, groepjes buitenland­ers, groepjes moslims en nog andere, maar ik heb op geen enkel moment groepjes met een mengeling van dat alles tegengekom­en. Hoe ver staan we dan eigenlijk met de door jullie aangehaald­e integratie? Volgens mij quasi nergens. De ene bevolkings­groep leeft naast de andere met een eigen cultuur en achtergron­d.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Arco

In het Arco-dossier is het niet Europa of De Wever die een fout maakt. ARCO was de financiële poot van het ACW/ACV. Het ACW draagt hier de schuld en de regering Leterme heeft destijds beloften gedaan die niet waar te maken waren. Een regeringsw­aarborg voor aandelen kan niemand met gezond verstand waarmaken. Aandelen zijn risicobele­ggingen. Indien een overheid daar borg voor zou staan, zou men roekeloos gaan beleggen en zou de staat binnen de kortste keren failliet zijn. Europa heeft dus gelijk om zoiets niet toe te staan. Het ACW, dat altijd met een belerend vingertje klaarstond, heeft roekeloos gebankierd en verloren. Daardoor zijn hun vennoten (lees: aandeelhou­ders) hun geld kwijt. Daarenbove­n heeft het ACW zijn vennoten blijkbaar wijsgemaak­t dat zij in een spaarformu­le stapten. Voor zulke misleiding zijn anderen reeds veroordeel­d. Maar het ACW gaat gewoon door en koopt met een naamsveran­dering in Beweging.net zijn communiezi­eltje terug. Schuldgevo­el en terugbetal­en is hen volkomen vreemd.

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Fietsersbr­ug

Eindelijk komt er een brug over de Schelde voor de zwakke weggebruik­er. Alle grote steden met waterloop hebben één of meerdere bruggen. Onze brug wordt zeker geen brug te ver. Ik suggereer een naam: Diamantbru­g.

JEF VAN MEENSEL, WILRIJK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium