Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitzonderl­ijk voor iemand met beperking”

Frans Verschoren trakteert met ijs op 95ste verjaardag

-

In Monnikenhe­ide trakteerde Frans Verschoren alle bewoners op een ijsje ter gelegenhei­d van zijn 95ste verjaardag. “Dat is mijn dank voor de goede verzorging die ik hier krijg.”

Frans Verschoren is afkomstig van Lier, waar de mensen hem nog altijd kennen van in zijn jonge jaren. Hij heeft een mentale beperking en verblijft al meer dan dertig jaar in Monnikenhe­ide in Zoersel. “Het is hier heel goed”, roept hij dankbaar, terwijl hij in de buitenluch­t geniet van een ijs-

je. In totaal kregen 160 ‘gasten’ een ijsje en ze zongen allemaal

Lang Zal Hij Leven.

Broer is overleden

Tot voor enkele jaren was zijn twee jaar jongere broer Pierre zijn vaste compagnon in Monnikenhe­ide, maar hij is intussen overleden. Frans verblijft in paviljoen ’t Violetje, dat mooi was versierd.

Een team van zes begeleider­s leidt er alles in goede banen. Evelien is trots op de 95-jarige. “Hij kan nog heel goed zelf stappen, is altijd goedgezind en eet wat de pot schaft. Bovendien gezien zijn leeftijd, mooie lichaamsbo­uw.”

Collega Sara knikt bevestigen­d. “Hij is nog gezond en is de jongste jaren niet veel veranderd. Hij is de oudste bewoner van Monnikenhe­ide. Dat hij 95 jaar mocht worden en er hopelijk nog een aantal jaartjes bijdoet, is uitzonderl­ijk voor iemand met een mentale beperking. Op nu naar de honderd.”

Tweede feest heeft nog hij, een

Frans doet nog altijd mee aan activiteit­en als gezelschap­sspelletje­s, op café gaan of uitstapjes maken. De ijsjesdag was al het tweede feest voor Frans. Begin deze week trakteerde hij zijn beste vrienden van Monnikenhe­ide al op een barbecue.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? De 95-jarige Frans Verschoren, zittend aan het tafeltje, wordt omringd door de smullende medebewone­rs van paviljoen ’t Violetje in Monnikenhe­ide.
FOTO JAN VORSSELMAN­S De 95-jarige Frans Verschoren, zittend aan het tafeltje, wordt omringd door de smullende medebewone­rs van paviljoen ’t Violetje in Monnikenhe­ide.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium