Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Hij is een tikkende tijdbom”

- TOM VETS

Ziekelijke jaloezie

De voorbije weken zorgde de ziekelijke jaloezie van Stan (Kristof Verhassel) voor zijn ex Evy (Marianne Devriese) en Maarten (Michael Vroemans) immers al voor drama. Stan kocht in het grootste geheim een wapen en liet er geen twijfel over bestaan: hij is klaar voor actie. Ook Evy wil de kat niet langer uit de boom kijken. Ze lokt Stan uit zijn tent om de confrontat­ie aan te gaan.

“Ik denk niet dat je dit moet zien als wraak op zijn ex”, zo verduideli­jkt acteur Kristof Verhassel de daden van zijn alter ego. “Hij smacht alleen maar naar liefdevoll­e armen om zich heen en denkt Evy te kunnen heroveren door haar te stalken. Uiteraard valt dat niet goed te praten, maar hij zit met oogkleppen achter zijn computersc­herm, smekend om aandacht.”

Het stalken begon eerst met het bespionere­n van Evy via de webcam op haar laptop. “Stan is goed met computers. Ik kreeg zelfs al enkele berichten van mannen die vroegen of ik hen niet kon helpen om de gsm van hun vrouw te hacken. Ik moest hen teleurstel­len. Mijn IT-skills beperken zich tot het kunnen opstellen van een e-mail

(lacht).”

Het omverrijde­n van Hanne (Margot Hallemans) – toen Stan eigenlijk Evy wilde raken – was veruit de spectacula­irste scène voor Verhassel dit seizoen. “Alles werd in goede banen geleid door een profession­eel stuntteam. De veiligheid van de acteurs staat bij gevaarlijk­e scènes altijd voorop. Vandaar dat mijn inbreng zich beperkte tot het rijden met de wagen met een stuntvrouw op de motorkap. Het was wel spannend. Ik moest een stuk of tien keer remmen om het juiste shot te hebben van haar val. Gelukkig is alles veilig verlopen.”

Toch beleefde hij het meeste spelplezie­r aan de scènes waarin hij Evy en Maarten kon betrappen. “Die momenten waren alweer een voedingsbr­on voor de ziekelijke jaloezie van Stan. Als acteur is het een cadeau om dat te mogen spelen.”

Volgens Verhassel is het vertolken

“Sinds ik de slechterik speel, twijfelen sommige fans iets langer om een selfie te komen vragen.”

Kristof Verhassel

Acteur van de altijd het leukst in een serie. “Als slechterik mag je buiten de lijntjes kleuren. Je zoekt naar de duistere kanten van een personage en dat is interessan­t. Op die manier probeer je een reden te geven waarom Stan de verkeerde weg inslaat. Wat niet wil zeggen dat ik het eens ben met zijn daden.”

Nochtans leek Stan lange tijd op het rechte pad. Samen met Evy zette hij zijn schouders onder Local Scoop, een nieuwssite met lokale nieuwtjes. Maar hun relatie liep

bad guy

Ook goede kant

Volgens Verhassel is zijn personage niet alleen slecht. Onder de vele donkere laagjes zit ook iets goeds. “Ik denk dat hij vroeger niet echt een warm nest heeft gekend. Vandaar zijn drang om liefde te vinden en nooit meer los te laten. Hij zal door het vuur gaan voor zijn vrienden, enkel en alleen omdat hij bang is om ze te verliezen. Zo redde hij Peter uit de kluwen van de gevaarlijk­e June en schoot hij Emma te hulp in het verhaal rond Ronald.”

Acteurs die de slechterik moeten spelen in een soap, krijgen vaak boze reacties naar hun hoofd geslingerd. Bij Kristof lijkt het nog mee te vallen. “Ze laten me zeker niet allemaal uit schrik voorsteken in de supermarkt Al twijfelen sommige fans iets langer om een selfie te komen vragen. Misschien denken ze dat fictie en realiteit hand in hand gaan? Maar dat is niet het geval bij mij. De meeste mensen walgen van de daden van Stan. Al was ook er wel een vrouwtje op leeftijd in de supermarkt, die hem begreep. ‘Ze had u maar niet zo plots moeten dumpen, zei ze.”

Familie,

(lacht).

manneke’,

om 20.30u op VTM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium