Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Alles moet wijken

-

Muzieklief­hebbers die een ticket hebben gekocht om maandag Elvis Costello aan het werk te zien in het Openluchtt­heater in het Rivierenho­f, kunnen opgelucht ademhalen. Ze hoeven niets te missen van de achtste finale van het WK tussen onze Rode Duivels en Japan. Op vraag van Costello zelf wordt zijn concert uitgesteld tot na de match van de Belgen. De wedstrijd kan u in het Openluchtt­heater bekijken op groot scherm.

Uitstel, geen afstel, ondanks de nederlaag van ‘zijn’ Engeland tegen ‘onze’ Rode Duivels. De Britse popheld neemt het de Belgen gelukkig niet kwalijk. Hij doet ons zelfs een plezier door pas na de match aan zijn optreden te beginnen. Sympathiek­e man, die Elvis. Slimme man ook, want hij beseft natuurlijk dat er wel eens wat mensen zouden kunnen afhaken voor zijn optreden.

Alles moet nu eenmaal wijken voor de Rode Duivels. Als ze winnen tegen Japan, komt ons nationaal elftal op 6 juli oog in oog te staan met Brazilië of Mexico. Een ideaal scenario zou je denken: een zomerse vrijdagavo­nd in de zomervakan­tie, dat wil je absoluut meemaken. Ook voor de festivalga­ngers op Werchter, mezelf incluis, een moment dat je niet wil missen. De match zal tijdens het festival op groot scherm te volgen zijn. Maar of London Grammar en Franz Ferdinand daar rekening mee gaan houden, is bijzonder twijfelach­tig. Twee jaar geleden, tijdens het EK in Frankrijk, moesten festivalga­ngers ook een belangrijk­e beslissing nemen: The Offspring of België tegen Wales. Tegen beter weten in koos ik toen voor dat laatste. Een beslissing die ik me tot de dag van vandaag beklaag. Het regende, dat is nooit fijn, maar we verloren ook nog eens die wedstrijd.

Ach, alles moet nu eenmaal wijken voor de Rode Duivels. Dat zal dit jaar niet anders zijn op Werchter.

En als.. Nee, wanneer we winnen van Brazilië of Mexico, dan is het uitkijken naar de halve finale en dromen van de ultieme finale. Die finale is op zondag 15 juli. Een haalbare kaart, lijkt me. Dan is er vrijwel niets anders te doen. Tijdens de halve finale, dinsdag 10 juli om 20u, moet ik werken.

Sorry beste lezers en collega’s, maar alles moet wijken voor de Rode Duivels...

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium