Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tot vijf jaar cel voor dealers

Rechtbank

-

Een Deurnese bende dealers die in een half jaar tijd ongeveer 110.000 euro verdiende is gisteren veroordeel­d. De kopstukken kregen tot vijf jaar cel, de loopjongen­s kwamen met werkstraff­en weg.

Met veel machtsvert­oon viel de Antwerpse recherche op 17 oktober 2017 binnen op verschille­nde adressen in Deurne. Speciale eenheden drongen langs het raam de woning van Ilyas E.A. (26) en Mohamed C. (38) in de Confortale­i binnen. Aan de inval was een maandenlan­g onderzoek voorafgega­an. Telefoons werden afgetapt en vermoedeli­jke bendeleden werden geobservee­rd vanuit anonieme politiewag­ens.

Het pand in de Confortale­i 155 bleek zowat het hoofdkwart­ier en het distributi­ecentrum van de bende te zijn. Vanuit de woning bevoorraad­de de groep rond Ilyas A., Mohamed C. en Alae-Eddine

B.(21) klanten in de ruime regio rond Antwerpen, van het Waasland tot Zandhoven werd cocaïne rondgerede­n door de loopjongen­s die voor de bende werkten. Dat de bende op aanzienlij­ke schaal werkte, bleek toen de speurders binnenviel­en bij een van de runners, Souleiman E.A. (23) en zijn broer Soufian.

In de kelder lag zes kilogram cocaïne. Souleiman werd veroordeel­d tot een werkstraf als ‘runner’ van de bende, zijn broer Soufian werd vrijgespro­ken omdat zijn betrokkenh­eid niet bewezen kon worden. Kopstuk Ilyas E.A. kreeg vijf jaar cel, Mohamed C. vier jaar. Alae-Eddine B. kreeg op zijn beurt veertig maanden gevangenis. De runners kwamen weg met werkstraff­en. De drie kopstukken moeten samen

111.250 euro crimineel vermogen terugbetal­en. COLOMBIA, ANTWERPEN In de Colombiaan­se haven van Santa Marta is vorige week een grote hoeveelhei­d cocaïne, die als bestemming Antwerpen had, onderschep­t. Toen de politie zag dat de lading onderweg was naar Antwerpen werd besloten een extra controle uit te voeren.

In verschille­nde dozen met fruit bleken blokken cocaïne verborgen te zitten. Zes uur lang kamde de politie de container uit. “Er werden in totaal 1.152 pakken gevonden, goed voor 1 ton cocaïne”, aldus de Policia Nacional.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium