Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgian Lions uitgeschak­eld

-

België Rusland

Geen beslissend­e WK-voorronde voor de Belgian Lions. In een goed gevulde Lotto Arena gingen de Lions zwaar onderuit: 66-84. Half september moeten de Lions zich in de prekwalifi­caties van Eurobasket 2021 opladen voor een vijfde opeenvolge­nd EK. Of dat nog met bondscoach Eddy Casteels is, is een vraagteken. De kans is groot dat hij na veertien jaar afscheid neemt. In de eerste twee

ATLETIEK

66

84 Nafi Thiam neemt het vandaag op de Diamond League-meeting in Parijs in het hoogspring­en op tegen onder meer tweevoudig wereldkamp­ioene Maria Lasitskene. De Russische sprong dit seizoen het hoogst met 2m03. Thiam, geen pure hoogspring­ster maar een zevenkamps­ter, verbeterde tijdens de zevenkampm­eeting in Götzis haar hoogspring­record en is met 2m01 tweede op de wereldrang­lijst.

AUTOSPORT

Stoffel Vandoorne heeft na de eerste vrije trainingen van de GP van Oostenrijk, waarin hij de tiende tijd neerzette, een boete van 10.000 dollar gekregen. Vandoorne werd in de eerste vrije training door zijn McLaren-mecanicien de pitstraat ingestuurd vlak voor de neus van de naderende Ferrari van Sebastian Vettel. Enkel door de goede reflexen van de Duitser werd een aanrijding vermeden. Gelukkig voor de West-Vlaming moet hij de som niet ophoesten, wel McLaren.

GOLF

Kevin Hesbois is als 21ste geëindigd op het Memorial Giorgio Bordoni in het Italiaanse Appiano Gentile. Na een slotronde in 72 slagen zakte de Mechelaar van de negende naar de 21ste plaats.

HOCKEY

De Belgische mannen (FIH 3) behaalden op de Champions Trophy in Breda tegen Pakistan (FIH 13) hun eerste zege: 4-2.

TENNIS

Kirsten Flipkens (WTA 51) heeft het ITF-tornooi in het Britse Southsea op haar naam geschreven. De Kempense klopte in de finale de Britse Katie kwarts waren de gehandicap­te Lions op de afspraak. De Lions noteerden liefst zeven op dertien bommen, maar in de tweede helft was de tank leeg. De Russen waren dominant, domineerde­n de rebound en namen afstand.

BELGIË: Van Rossom 15, Schwartz 5, Kesteloot 4, Gillet 3, Boukichou 15, Libert 6, Tabu 5, Schoepen 0, Bratanovic 0, Kanda 0, Bako 11.

RUSLAND: Antonov 4, Karasev 10, Kurbanov 12, Khvostov 14, Mozgov 14, Baburin 0, Fridzon 6, Ivlev 2, Zubkov 8, Kulagin 12, Kurbanov 12, Klimenko 2. Boulter (WTA 144) met 6-4, 5-7 en 6-3. Het is voor de 32-jarige Flipkens de dertiende ITF-titel in haar carrière, de eerste sinds 2012. Ook op het WTA-circuit pakte de Belgische al eenmaal de eindzege, in 2012 in Quebec.

Serena Williams zou een dopingcont­role gemist hebben in haar woning in Florida. Een official van de Amerikaans­e antidoping­brigade bracht Williams een onaangekon­digd bezoek. De functionar­is weigerde aanvankeli­jk zonder urinestaal te vertrekken, maar deed dat alsnog toen bleek dat Williams niet van plan was om snel naar huis te komen.

WIELRENNEN

Christophe Laporte (25) heeft zijn contract bij Cofidis met drie jaar verlengd.

De Ronde van Lombardije gaat ook dit jaar van Bergamo naar Como. De laatste jaren wisselen deze steden elkaar af als start- en finishloca­tie, maar organisato­r RCS houdt vast aan het routeschem­a van vorig jaar. Toen won Vincenzo Nibali voor de tweede keer.

De Tour des Fjords en de Tour of Norway gaan vanaf volgend jaar verder als een wedstrijd van zes dagen, die wellicht wordt gereden van 28 mei tot 2 juni.

WEEKENDAGE­NDA

Baseball: Topper Brasschaat Braves - Borgerhout Squirrels. Zaterdag speelt Brasschaat Braves twee keer op eigen veld tegen landskampi­oen Borgerhout Squirrels. De andere titelkandi­daat Deurne Spartans speelt twee keer op het veld van Hoboken Pioneers. In de strijd tegen de degradatie ontvangt Mortsel Stars twee keer de Phoenix uit Louvain-laNeuve.

Beachvolle­ybal: BK-manche in Genk. Het BK houdt dit weekend halt in Genk. Geen Koekelkore­n – Van Walle in Limburg, maar verder tekenen alle toppers present.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium