Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wees maar zeker, we zullen er staan op de eerste speeldag”

Aanvoerder blikt vooruit naar tiendaagse stage in Harsewinke­l

- STIJN DRUANT

Antwerp start binnen een dikke maand aan een tweede avontuur in 1A, maar tot nog toe bolde de Deurnse trein nog niet echt denderend goed. Tijd voor een versnellin­g hoger dus op een tiendaagse stage in het Duitse Harsewinke­l, die vandaag begint. Aanvoerder Faris Haroun blikt vooruit.

Wat verwacht je van de stage in Harsewinke­l?

“We kennen de werkwijze van de coach sinds vorige zomer, dus we weten wat ons te wachten staat. Het zal zwaar worden. Maar vorig seizoen konden we de vruchten plukken van dat labeur, en ik weet zeker dat dat nu niet anders zal zijn. Doorbijten op fysiek en mentaal vlak is dus de boodschap.”

Intussen blijft het - dat is niet nieuw wachten op de nodige versterkin­g.

“Het bestuur en de sportieve cel zijn daar wellicht druk mee bezig, maar wij moeten ons concentrer­en op de trainingen. De stage zal ons helpen om de banden te smeden, hechter te worden, om zo klaar te staan straks.”

Is het een voordeel dat je de coach al wat kent? Want jullie gaan niet om te zonnen naar Duitsland.

“Strand zal er niet zijn (lacht), maar het is waar: we weten hoe hij werkt. Als we nu het trainingsv­eld betreden, zien we de kegels staan en de potjes liggen, en we weten dan meteen hoe laat het is (Bölöni houdt dezer dagen ellenlange loopsessie­s, red.). Looptraini­ng, ja. Maar we weten ook: een voorbereid­ing is zwaar voor een voetballer, en je hoopt dat die snel voorbij gaat, maar het zijn zaken die nu eenmaal nodig zijn. Zo krijgen we de inhoud die nodig is voor de rest van het seizoen. De coach legt de nadruk op het fysieke, en het is goed dat de meesten onder ons dat al weten. En anders vertellen wij het wel verder (lacht).”

Vind je het jammer dat de stage in Duitsland doorgaat, en niet in pakweg ZuidSpanje?

“Vakantiege­voel zal ons vreemd zijn, maar we zullen kunnen werken in een prachtige accommodat­ie, waar heel wat Europese topploegen al de revue passeerden. Sowieso is een stage een goede zaak, want zo ben je als speler toch even weg uit je gewone trainingso­mgeving. Een ander gevoel is nodig, maar ik hoop dat er naast het harde werk ook heel wat plezier te beleven zal zijn. En we zullen bovendien ook enkele oefenwedst­rijden afwerken.”

Waar staat deze kern momenteel?

“Verder dan vorige zomer, want toen waren er enkele spelers die soms meerdere maanden niet hadden gespeeld. Enkelen kwamen ook veel later aan. Sommigen net voor de eerste wedstrijd. Dat is nu niet het geval. Er staat nu toch al een basis. Maar dat er nog enkelen zullen bij komen, dat staat vast. De basis én die versterkin­gen samen, dat zie ik erg positief in. Gelukkig moeten we nu geen achttien à twintig spelers meer inpassen, wat toch een voordeel is om sneller klaar te staan voor het kampioensc­hap.”

Jullie ogen wel vermoeid. Nu al.

“Bölöni bekeek de twee oefenduels die we al speelden niet als wedstrijde­n, maar als trainingen. Eerst laat hij ons ‘s ochtends erg diep gaan, en nadien eist hij toch wel wat tijdens de wedstrijd. Maar we hebben pas twee weken achter de rug, dus de aanpassing zal wel gaan komen. Oké, er moeten nog enkele puzzelstuk­jes bij, maar de sportieve cel heeft haar werk altijd goed gedaan, dus wanneer de tijd rijp is, zullen er wel spelers bij komen. Antwerp heeft het voorbije jaar uitstekend werk geleverd met enkele spelers die haast niemand kende, dus dat zal nu niet anders zijn. Antwerp zal er staan voor de eerste wedstrijd, wees daar maar zeker van.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium