Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerp Ladies Europees tegen Finse Kuusamo

- Om 12 uur gaan de Eurokids, de mannen F 3 en de juniores van start. Om 14.15 uur is het de beurt aan de F I, II en III bij de vrouwen. Om 16 uur wordt het startschot gegeven voor de mannen F I en F II. De toegang is gratis.

Antwerp Ladies debuteert op het Europese toneel in de tweede ronde van de Challenge Cup begin november tegen het Finse Pöllky Kuusamo. Dat is het resultaat van de loting die gisteren in Luxemburg plaatsvond. De Antwerpse vrouwen spelen eerst in de eigen Arenahal in Deurne om vervolgens medio november naar Finland te trekken.

Jean-Marie Vankerkhov­e, de manager van Antwerp Ladies, is niet ontevreden met de loting.

“Ik ben vooral blij dat we eerst in eigen huis kunnen spelen”, zegt Vankerkhov­e. “Op dat moment is er nog niets beslist en kunnen we er een mooi evenement van maken. Wat de sterkte van de tegenstrev­er betreft, is het koffiedik kijken. Kuusamo is geen grote naam. In dat opzicht had het qua aantrekkin­gskracht beter geweest om een Spaans of ander zuiders team te ontmoeten. Maar mogelijk zijn er op sportief gebied nu wel mogelijkhe­den om door te stoten naar de volgende ronde.” Mochten de troepen van trainster Cristina Moga erin slagen om zich voor de derde ronde te kwalificer­en, dan wacht een dubbele confrontat­ie met het Hongaarse Boedapest.

“We zien wel wat het wordt. Ik vind Europees spelen vooral een beloning voor de opoffering­en die de speelsters het voorbije jaar hebben gedaan. Het is tevens een mooi visitekaar­tje voor de stad Antwerpen”, besluit Vankerkhov­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium