Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wielrennen

Alfdan De Decker keert vandaag terug in competitie na drie weken rust

-

“Ik hoop meteen goed te presteren”

Met de Omloop Het Nieuwsblad in Zottegem wordt vandaag, zaterdag, de derde manche van het Topcompeti­tie voor renners jonger dan 25 jaar gereden. Alfdan De Decker gaat voor een mooie uitslag, maar start met de nodige vraagteken­s.

“Ik kom net uit een periode van drie weken rust na een vrij drukke eerste seizoenshe­lft”, vertelt de 21-jarige Wommelgemn­aar. “Op training is het gevoel vrij goed, maar of dat ook zo in de wedstrijd zal zijn, moet ik afwachten. Woensdag startte ik in Oetingen met de bedoeling proef te draaien, maar ik heb de wedstrijd niet uitgereden. Dinsdag is mijn grootvader overleden en dat had op mentaal vlak toch een grotere impact dan ik vooraf had ingeschat. Het overlijden van mijn opa kwam niet geheel onverwacht, maar als het dan zover is, komt dat nog hard binnen. Toch zal ik met zijn nagedachte­nis in mijn hoofd in Zottegem aan de start verschijne­n. Verwacht niet dan ik uitspraken doe over waar ik wil eindigen. Ik kan alleen hopen dat ik een goede prestatie neerzet. Dat zou me kunnen vooruit helpen in het algemeen klassement van de Topcompeti­tie, waarin ik op dit moment zevende sta. Al ben ik eerlijk gezegd niet met dat klassement bezig.”

Profcontra­ct

De renner van het beloftente­am van Lotto-Soudal kan terugblikk­en op een vrij behoorlijk­e eerste seizoenshe­lft.

“Ik begon heel sterk met winst in Brussel - Opwijk en een derde plaats in een internatio­nale sterk bezette wedstrijd in het Franse Lillers. Daarna had ik een periode waarin ik sukVoorzit­ter kelde met mijn knie, maar gelukkig ben ik daar goed doorgekome­n. Dat bewijzen onder meer mijn drie toptienpla­atsen in de Tour du Loir et Cher, mijn tweede plaats in de Grand Prix Criquielio­n en weer twee toptienpla­atsen in de rittenkoer­s Parijs-Arras, naast nog enkele topvijfpla­atsen.”

“Toch zou ik dit seizoen graag nog een zege in een grote wedstrijd willen vieren. Ik droom nog altijd van een profcontra­ct en het is alleen op die manier dat ik mezelf in de vitrine kan zetten. Rekenen op winst zaterdag is iets te hoog gegrepen, hoewel de wedstrijd me vrij goed ligt. In mijn eerste jaar als belofte reed ik mee met een kleinere ploeg. Het was een heel hete dag, zoals het wellicht ook zaterdag het geval zal zijn. Een opmerkelij­ke uitslag reed ik niet, maar achteraf had ik het gevoel dat zo'n soort omloop me wel ligt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium