Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vrijheid, altijd goed weer en meer

Kopers en huurders over de voordelen van reizen in kampeerwag­ens

-

Gepensione­erden kiezen voor de kampeerwag­en omdat ze dan op vakantie de grootst mogelijke vrijheid hebben. Maar ook gezinnen kiezen ervoor, omdat ouders en kinderen elkaar dan beter leren kennen.

Guy Van Craen (63) uit Mechelen reist al tien jaar met de kampeerwag­en. “Mijn vrouw en ik kunnen er overal in Europa mee naartoe”, zegt Guy. “Als er ergens een klein straatje is waar de mobilhome niet in kan, rijden we verder met de fiets. In mei zijn we nog drie weken met de mobilhome naar Tsjechië geweest, en we gaan ook vaak naar Scandinavi­ë, Ierland en Schotland.” “Als het pakweg in de Zwitserse bergen slecht weer is, rijden we naar plaatsen waar de zon wel schijnt. Met de mobilhome klagen we dus nooit over het weer”, lacht Guy. “Bovendien moet ik niet uren op een stoeltje in een vliegtuig blijven zitten. In de mobilhome slaap ik waar en wanneer ik wil, en in alle comfort.” Opmerkelij­k: Guy heeft zelf geen kampeerwag­en. Hij huurt al tien jaar voor elke reis een exemplaar voor een dikke 600 euro per week in het laagseizoe­n. “De omniumverz­ekering zit in de prijs”, zegt de Mechelaar. “We moeten het voertuig niet het hele jaar onderhoude­n, en er geen plaats voor zoeken om hem in het jaar weg te zetten. Huren is dus zeer voordelig.”

Urenlang in kleine dorpjes

Anita De Belder (64) en haar echtgenoot Wim Van Hove (65) hebben vijf jaar geleden wel een eigen kampeerwag­en gekocht. “Hij is tweedehand­s. We hebben hem voor 35.000 euro op de kop kunnen tikken”, zegt Anita. “Met onze kampeerwag­en komen we op plaatsen waar we anders nooit zouden komen. We hebben tijd om urenlang in kleine dorpjes in Frankrijk te vertoeven, zonder naar een slaapplaat­s te moeten zoeken. En we moeten geen rekening houden met de uren waarop een hotel het ontbijt serveert. Wij

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Guy Van Craen uit Mechelen huurt al tien jaar een kampeerwag­en om op reis te gaan: “Zo moeten we het voertuig zelf niet onderhoude­n en er ook geen plaats voor zoeken om hem weg te zetten.”
FOTO DIRK VERTOMMEN Guy Van Craen uit Mechelen huurt al tien jaar een kampeerwag­en om op reis te gaan: “Zo moeten we het voertuig zelf niet onderhoude­n en er ook geen plaats voor zoeken om hem weg te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium