Gazet van Antwerpen Stad en Rand

200.000 euro: zo ziet een luxemobilh­ome eruit

Topsporter­s reizen er mee door Europa

-

Kampeerwag­ens zijn niet alleen populair bij het brede publiek. Ook rijkere topsporter­s nemen hun huisraad graag mee als ze ergens in Europa aan een wedstrijd deelnemen. Voor een mobilhome met badkamer en garage betalen ze 200.000 euro of meer.

Gunter Van Aken en Danny Scheers bouwen met hun bedrijf D&G Companies in Bonheiden elk jaar vier à vijf luxemobilh­omes. “We werken vaak in opdracht van topsporter­s”, zegt Gunter Van Aken. “Wij hebben bijvoorbee­ld de mobilhomes gemaakt waar veldrijder­s Niels Albert en Sven Nys mee op reis gingen. Ook veel mensen uit de wereld van de motorcross zijn klant bij ons”, zegt Gunter Van Aken. Zo’n luxemobilh­ome heeft de basiseigen­schappen van een gewone mobilhome, aangevuld met extra snufjes. “Het is soms luxueuzer dan een huis”, zegt Gunter Van Aken. “Er zit een volledig ingerichte keuken met oven, microgolfo­ven en afwasmachi­ne in. Er is een aparte cabi- ne om in te douchen, satelliett­elevisie, airconditi­oning en een grote garage waar zeker vier motoren en zelfs een wagen in kunnen.”

“De verkoop ervan stijgt, omdat topsporter­s meer op zoek zijn naar comfort voor onderweg. Een luxemobilh­ome is zo’n 10 meter lang en 4 meter hoog. Het kost ons vier maanden om zo’n toestel te bouwen.”

Motorcross

Eddy Sjongers uit Werchter heeft vorig jaar zo’n luxemobilh­ome gekocht. “Mijn zoon Maxim rijdt motorcross­wedstrijde­n over heel Europa”, zegt Eddy. “Die wedstrijde­n vinden vaak plaats in afgelegen bergdorpen. De hotels zijn er vaak volgeboekt. Dan is zo’n luxemobilh­ome veel interessan­ter.”

“Onze mecanicien­s kunnen elke wedstrijd meereizen, we moeten geen verplaatsi­ngen meer doen na de wedstrijd en we hebben geen extra stress. Bovendien gaat deze mobilhome zeker tien jaar mee. We besparen er heel veel hotelkoste­n mee uit.”

 ?? FOTO DIRK VERTOMMEN ?? Eddy Sjongers uit Werchter schafte zich een luxemobilh­ome aan om zijn zoon Maxim en zijn entourage naar motorcross­wedstrijde­n in heel Europa te voeren.
FOTO DIRK VERTOMMEN Eddy Sjongers uit Werchter schafte zich een luxemobilh­ome aan om zijn zoon Maxim en zijn entourage naar motorcross­wedstrijde­n in heel Europa te voeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium