Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Zijn vogelhuisj­es in scholen een goede manier om de slechte lucht te meten?

-

Vies goedje

Alle manieren zijn voor mij goed om de luchtkwali­teit te meten. Of het nu vogelhuisj­es zijn met sensoren, maakt mij niet uit. Er kan niet genoeg aandacht worden geschonken aan wat voor een vies goedje wij inademen en voor de vijftien scholen die deze tests ondernemen heb ik veel begrip. We moeten bewust met onze neus op de feiten worden gedrukt en aanvaarden dat het zo met de luchtkwali­teit in ons land niet verder kan.

EDDY WOLFS, TREMELO

Ook in woningen meten

Voor de openbare ruimte gemeten en bekritisee­rd wordt, is het misschien ook wel eens interessan­t om de lucht in woningen eens te bestuderen op dezelfde parameters. Ik vraag me af hoeveel vo- geltjes daar gaan vliegen?

GUIDO BRODDIN, EDEGEM

Kennis overdragen

De scholen houden zich beter bezig met het pedagogisc­he project dan met het meten van de luchtkwali­teit in klasloka- len. Leerkracht­en moeten weer de kans krijgen om hun kennis over te dragen, want daar loopt het mis in het Stedelijk Onderwijs in Antwerpen.

Asbest

Het onderwijs slaagt er nog niet in alle asbest uit de scholen te verwijdere­n. Wat gaan ze dan beginnen te klagen over slechte lucht?

MIKE DE MEYER

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium