Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Slechte rapporten

Het schooljaar zit erop. De vakantie kan weer beginnen voor de kinderen. Vele ouders posten trots over hoe zoon- of dochterlie­f met mooie schoolresu­ltaten naar huis kwam. Proficiat aan alle geslaagde scholieren! En proficiat aan alle ouders voor hun opoffering­en! Maar we mogen de ouders en jongeren niet vergeten voor wie deze periode geen feest is: het jaar overdoen, slechte punten, herexamens. Vroeger kon men dit nog stilletjes verwerken, maar met de sociale media kan men er haast niet naast. Alle andere kinderen lijken geslaagd en dat doet toch wat pijn bij de blijvenzit­ters. Iedereen is uniek en iedereen heeft andere kwaliteite­n. Een slecht rapport hoeft niet het einde te betekenen. Het kan het begin zijn van iets nieuws. Dus ouders van kinderen met een slecht rapport: geef je kinderen tips mee en probeer ze te steunen. Je kind kan een laatbloeie­r zijn en onthoud: ook Albert Einstein kende geen vlekkeloze schoolloop­baan.

PHILIP BRUGHMANS, KAPELLEN

Liefkensho­ektunnel tolvrij

Woensdagav­ond heb ik anderhalf uur aangeschov­en rond Antwerpen. Op de A12 (Havenweg) moest ik de keuze maken: via de Ring (Merksem) of via de Liefkensho­ektunnel. Bij de ene keuze was het vijftig minuten wachttijd, bij de andere nog meer. Op zo’n moment verwacht je dat de tunnel tolvrij wordt gemaakt. In de andere richting stond een file van vrachtwage­ns vanaf Melsele tot aan het loket. Ik ben de eerste om de fiets te nemen, maar soms kan het niet anders. De ideeën van Ringland en de kranen van De Wever zijn welkom, maar zorg ervoor dat deze mooie stad leefbaar wordt. Heel wat transitver­keer moet nu niet langs Antwerpen. Maak de Liefkensho­ektunnel permanent tolvrij.

ANTWERPEN

ven. Herinnert u zich nog uw antwoord op vraag van Arco-spaarders, dat wij op CD&V en op u moesten stemmen om het spaargeld terug te krijgen? Toen ik in deze spaarformu­le stapte, was er nog geen sprake van N-VA. Maar van een christelij­k geïnspiree­rde bank BAC. ’s Zondags na de hoogmis in het parochiehu­is kon men sparen bij een afgevaardi­gde van deze bank. Dus alleen de bank en haar beheerders zijn verantwoor­delijk voor deze misleiding. En zij moeten dan ook hun verantwoor­delijkheid nemen. Beste Kris, CD&V zoekt in Antwerpen geen schuldigen, maar oplossinge­n. Als ze dat doet zoals in het Arco-dossier hebben de Antwerpena­ren weinig oplossinge­n van u en uw partij te verwachten. En misschien is het beter de schuldigen te zoeken en hen op hun verantwoor­delijkheid te wijzen.

JOS DE SMET, MERKSEM

Aandacht in het verkeer

Het nieuws donderdag: twee fietsers stierven in het verkeer. Beste medeweggeb­ruikers, zowel fietsers als voetganger­s moeten oppassen in het verkeer en er altijd van uitgaan dat ‘de anderen’ hen niet gezien hebben. Voorrang hebben is nog altijd geen waarborg voor veiligheid en indien een voertuig weigert om jou bij het kruisen van je weg voorrang te verlenen, is het aan jou om het ongeval te vermijden! Wees ervan overtuigd dat geen enkele vrachtwage­n- of buschauffe­ur ’s morgens de deur uitgaat met de bedoeling zo veel mogelijk voetganger­s of bestuurder­s van tweewieler­s in het ziekenhuis (of nog erger) te knikkeren. Dodehoekon­gevallen zijn de grootste nachtmerri­e voor alle chauffeurs. Aan álle weggebruik­ers: aandacht in het verkeer betekent leven, en laat die vermaledij­de kaskes in je broekzak of sacoche! Je hebt écht beide ogen en oren nodig.

RENÉ CORNELIS, MORTSEL

Drugsbende Grobbendon­k

In het artikel over de drugsbende van Grobbendon­k (Gazet van Antwerpen, vrijdag 29 juni, blz. 4) is een vergissing geslopen. De veroordeel­de boekhouder Bruno V. werd ten onrechte geportrett­eerd als N-VA-militant. Onze excuses hiervoor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium