Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Fans zitten met veel vragen na seizoensfi­nale

VTM-soap gaat de zomer in met opeenvolgi­ng van cliffhange­rs

- TOM VETS

Familie gaat de zomer in na een seizoensfi­nale die qua suspense alle verwachtin­gen inloste, maar vooral nieuwe vragen opwierp. Niet zozeer de losgeslage­n Stan, maar zakenvrouw Véronique kaapte de hoofdrol weg.

In het zinderende slot van de VTM-reeks kwamen diverse verhaallij­nen uit op een hoogtepunt. Maar misschien zijn de fans wel het meest benieuwd naar de afloop van de onverwacht­e dramatisch­e gebeurteni­ssen die de aflevering van vrijdag bracht voor Véronique (Sandrine André). Die was samen met de jarige Amélie (Erika Van Tielen) een glas gaan drinken. Na de ene cocktail volgde de andere, waardoor de dames meer dan beschonken thuiskwame­n. Daar sloeg de sfeer om en gooide een kleine discussie een domper op de feestvreug­de. Werd de discussie buiten beeld dermate erger dat uiteindeli­jk bij Véronique de stoppen zijn doorgeslag­en? Toen ze uren later verdwaasd wakker werd onder het bloed en met een mes aan haar zijde, zag ze het levenloze lichaam van Amélie liggen.

Het heeft er alle schijn van dat dit de dramatisch­e wending in het verhaal is waarvoor na de zomer Marie-Rose (Martine Jonckheere) zal terugkeren in de reeks. Bij het nieuws over haar comeback werd al gezegd dat de Van den Bossches met een ingrijpend­e gebeurteni­s binnen de familie af te rekenen zouden krijgen.

Afgrond

Ook in het verhaal rond Stan (Kristof Verhassel) kregen de liefhebber­s van spanning en actie waar voor hun geld. Net wanneer hij zich bij de politie wilde aangeven voor de aanrijding van Hanne (Margot Hallemans), komt het tot een gevecht met Maarten (Michael Vroemans). Evy (Marianne Devriese) overmeeste­rde Stans wapen en schoot hem in koelen bloede neer, waarna hij in de afgrond stortte. Einde Stan of niet? Dat is pas voor september. Tenslotte zorgde ook Emma (Bab Buelens) voor nog meer onheil. Die is compleet het noorden

kwijt sinds uitkwam dat Mila niet haar biologisch­e dochter is. Dat is de kleine Milou wel. Emma wil beide meisjes voor zich, maar dat zint de biologisch­e papa niet. Het ultieme plan om de meisjes bij zich te houden: hen ontvoeren. Maar dat liep niet zoals gepland. Emma viel in slaap achter het stuur en wanneer ze ontwaakte, zag ze Milou niet meer op de achterbank zitten. Haar knuffelbee­r dreef langs de oever van het water, maar van het meisje was geen spoor te bekennen. In paniek sprong Emma in het water, maar ze kwam niet meer bovendrijv­en.

Drukke zomer

Voor de makers van Familie belooft het een drukke zomer te worden. Nog tot 13 juli filmen ze in de studio’s in Boortmeerb­eek, en meteen daarna schakelt de reeds lopende verhuis naar de nieuwe studio’s in Lint in een hoger tempo. Half augustus worden daar de opnames hervat. Over het nieuwe seizoen is al bekend dat Marsman-acteur David Cantens de ploeg komt versterken als Jonas Versteven, de broer van Robyn (Jits Van Belle). Hij heeft er reeds een poos in de gevangenis opzitten, en kan vrijkomen mits hij een job en vast adres heeft. Maar dat is niet zo eenvoudig… Vaste kijkers kunnen David al kennen, want hij vertolkte jaren geleden al twee keer een langer lopende gastrol.

Het nieuwe seizoen van Familie start eind augustus.

 ?? FOTO'S VTM ??
FOTO'S VTM
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium