Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twaalf parkeerpla­atsen minder in Pauwelslei

Heraanleg start in najaar, nieuwe fietspaden aangelegd

-

De tweede fase van de heraanleg van de Pauwelslei gaat dit najaar nog van start. Die heraanleg zal duren tot in het voorjaar van 2019. Het betreft het gedeelte tussen de Heislagseb­aan en de Miksebeeks­traat.

De Pauwelslei is een drukke verbinding­sweg tussen de Bredabaan en de Miksebaan in de wijk Driehoek. In een eerste fase worden bomen gerooid, de rijbaan zal dan volledig afgesloten zijn. Daarna worden er nieuwe fietspaden en trottoirs aangelegd. In die fase wordt het verkeer in de twee richtingen mogelijk. Verder worden er parkeervak­ken aangelegd en worden er nieuwe bomen en onderbepla­nting aangebrach­t. Aan al deze werkzaamhe­den hangt een prijskaart­je van 351.000 euro.

Vlaams Belang-raadslid Luc Van der Schoepen meldde tijdens de laatste gemeentera­adszitting dat er door de heraanleg twaalf parkeerpla­atsen verloren gaan. “Misschien kan er gepraat worden met de mensen van de Civiele Beschermin­g. Op hun terrein zijn er altijd heel wat lege plaatsen. Misschien kan er met een bewonerska­art worden gewerkt”, vroeg Van der Schoepen zich af.

Schepen van Groen Dirk de Kort (CD&V) reageerde door te stellen dat de mensen hun garage veel te weinig gebruiken. “In een garage wordt vaak allerlei materiaal gestockeer­d zodat er geen wagen meer bij kan. Al die wagens komen dan op straat en dat zorgt voor problemen. Dat is de reden waarom er bij heel wat nieuwbouww­oningen een carport wordt verplicht. Bovendien hopen we dat de mensen meer en meer de fiets en het openbaar vervoer gaan gebruiken”, repliceerd­e De Kort.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium