Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik begrijp de frustratie, maar dit is een belangrijk moment voor de wielerspor­t”

- (bow)

Chris Froome reageerde uiteraard tevreden nadat de UCI hem had vrijgespro­ken.

“Deze beslissing is duidelijk een belangrijk­e zaak voor mij en het team, maar ook een belangrijk moment voor het hele wielrennen. Ik begrijp de geschieden­is van deze geweldige sport – goed en slecht. Ik heb mijn leiderspos­itie altijd heel serieus genomen en ik doe de dingen altijd op de juiste manier. Ik meende het toen ik zei dat ik nooit een winnaarstr­ui zou onteren en dat mijn resultaten de tand des tijds zouden doorstaan.”

“Ik heb er nooit aan getwijfeld dat deze zaak zou worden afgewezen om de eenvoudige reden dat ik wist dat ik helemaal niets fout heb gedaan. Ik lijd van kinds af aan astma, ik weet precies wat de regels zijn over mijn astmamedic­atie en ik gebruik mijn puffer alleen om mijn symptomen binnen de toegestane limieten te beheersen.”

“Natuurlijk moest de UCI deze testresult­aten van de Vuelta bekijken. Helaas bleven de details van de zaak niet vertrouwel­ijk, zoals zou moeten. Ik begrijp meer dan wie ook de frustratie over hoe lang de zaak aansleepte en de onzekerhei­d die dit heeft veroorzaak­t. Ik ben blij dat het eindelijk voorbij is. Ik ben dankbaar voor alle steun die ik heb gekregen van het team en van vele fans over de hele wereld. De uitspraak van vandaag trekt een streep onder het hele verhaal. Het betekent dat we allemaal verder kunnen en focussen op de Tour.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium