Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gaan shoppen met nieuw blinkend busje

Leuke uitstapjes voor bewoners Huize Walden dankzij Rotaryclub­s

- JAN VORSSELMAN­S

Huize Walden werd verrijkt met een nieuwe bus waarmee de bewoners met een fysieke beperking op uitstap kunnen gaan. Het voertuig is een geschenk van vijf Rotaryserv­iceclubs uit de provincie.

Het gebeurt niet gauw dat vijf Rotaryclub­s samen voor hetzelfde doel acties ondernemen om geld in het laatje te krijgen. Het is op initiatief van Rotaryclub Antwerpen-Oost dat het project na drie jaar werking netjes werd afgerond. Allemaal blije gezichten dus, toen het busje kwam aangereden tijdens een feestelijk­e receptie in Huize Walden in de Westmalse bossen.

Erevoorzit­ter Guy Schrijvers van de raad van bestuur van Huize Walden dankte de vijf clubs voor hun steun. Frederik Joris- sen van RC Antwerpen-Amerloo trok vier andere clubs over de streep: RC Hoogstrate­n-Kempen, RC Westmalle-Kempenland en RC Antwerpen Voorkempen. Ook de Nationale Vereniging tot Steun aan Gehandicap­te Personen en de Rotary Foundation­ploeg steunden financieel.

Geen isolatie

Assistent-gouverneur Raymond De Craecker richtte zich tot de bewoners met een beperking: “U woont in een prachtige omgeving, helemaal in het groen maar vrij ver van het centrum. Als dan de mogelijkhe­id ontbreekt om naar de stad of het dorp te gaan, dan wordt die mooie locatie een extra beperking. Dat kan niet de bedoeling zijn, want isolatie leidt tot vervreemdi­ng en dat willen we niet in onze samenlevin­g.”

De bewoners spraken vol lof over de bus, want het oude exemplaar heeft zijn beste tijd gehad. Het nieuwe voertuig kostte bijna 50.000 euro en kan tot vijf rolstoelge­bruikers vervoeren.

Monique Fieer (63) woont al twintig jaar in Huize Walden en heeft het er erg naar haar zin. “De vorige bus reed elke dag uit, dat zal nu niet anders zijn. We gebruiken de bus om naar het ziekenhuis, de dokter of de markt te gaan en maken er mooie uitstapjes mee.”

Sofie Scheveneel­s (31) woont nu zeven jaar in Huize Walden en weet nu al dat zij de bus vaak zal gebruiken. “Het is een mooie bus. Echt mijn ‘gerief’ om naar het Wijnegem Shopping Center te tuffen”, lacht zij.

 ?? FOTO JAN VORSSELMAN­S ?? De bewoners Monique Fieer (links) en Sofie Scheveneel­s bewonderen de nieuwe bus. Achter staan Peter Mertens (tweede van links) en Walter De Burchgraev­e van RC Hoogstrate­n-Kempen.
FOTO JAN VORSSELMAN­S De bewoners Monique Fieer (links) en Sofie Scheveneel­s bewonderen de nieuwe bus. Achter staan Peter Mertens (tweede van links) en Walter De Burchgraev­e van RC Hoogstrate­n-Kempen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium