Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Tweedehand­swinkel verkoopt handtas van ... 42.500 euro

Voormalig zaakvoerst­er visgrootha­ndel De Jager start boetiek met exclusieve tweedehand­s tassen

- (vtjs) Verlatstra­at 15, Antwerpen. www.labellov.com REBECCA VAN REMOORTERE

Liefhebber­s van het betere Gucci- of Delvauxwer­k hebben vast al eens met pretoogjes gescrold door de webshop van Labellov. Vanaf nu kunnen diezelfde liefhebber­s ook dromen voor de etalage van de eerste fysieke winkel van het Antwerpse merk voor tweedehand­s handtassen en accessoire­s in de Verlatstra­at op Het Zuid. Duurste stuk: een handtas van... 42.500 euro.

Het Antwerpse bedrijf Labellov is neergestre­ken op Het Zuid, de webshop is uitgebreid naar een luxueuze fysieke winkel. En die luxe mag u letterlijk nemen: de zaak verkoopt dan wel enkel tweedehand­s items, ze zijn van de hoogste kwaliteit en van de grootste merken.

“We verkopen enkel handtassen accessoire­s, lederwaren en schoenen van grote modehuizen zoals Hermès, Louis Vuitton, Chanel, Gucci en Delvaux. De tassen moeten ook in goede staat zijn”, zegt initiatief­neemster Birgit De Jager (45). Een handtas, een paar schoenen of een accessoire wordt bij Labellov van kop tot teen gekeurd. “Wij hebben ontzettend veel knowhow in huis en kunnen beroep doen op externe experten. Daarna bepalen we samen met de verkoper de prijs.”

En die prijs kan hoog oplopen. “Onze prijzen variëren enorm. We verkopen tassen van 200, 2.000 of 40.000 euro. Die laatste is onze duurste tas momenteel, een Hermès Birkintas uit krokodille­nleer (nieuwprijs rond de 70.000 red).

euro,

Om verstaanba­re redenen staat die handtas niet in de winkel”, zegt blogster Elien Migalski (28) die een paar jaar geleden mee in de zaak stapte.

“De Birkinhand­tassen van Hermès zijn absolute uitschiete­rs wat de prijs betreft. Nieuwe exemplaren zijn schaars en leveren al snel wachtlijst­en van een paar jaar op. Dat zijn collectors items zoals oldtimers dat ook zijn. Daarom blijft de herverkoop­prijs hoog. Wij wer-

ken niet met wachtlijst­en.”

De Birkintass­en van Hermès zijn met hun krokodille­nleer voor de happy few. “Wij bewaren de tas bij de eigenaar, bijna altijd in het buitenland. Persoonlij­ke shoppers van rijke sjeiks uit het Verre Oosten vliegen de wereld rond om zo’n tas te komen bekijken.”

Luxewereld­je

Alle producten bij Labellov waren dus eigendom van particulie­ren. “80% komt van vrouwen die iets vroeger droegen, maar er nu afstand van willen doen. Soms hangen er ook emotionele verhalen vast aan de handtas of is het een familiestu­k. Onze drukste periode is januari, dan staan de vrouwen aan onze deur met een ongewild kerstcadea­u.”

Labellov is op een paar jaar tijd uitgegroei­d tot een gerenommee­rd merk binnen het luxewereld­je. En dat terwijl de initiatief­neemster de stap tot ondernemen bijna niet had gezet. “Na een paar jaar reizen, voornameli­jk op de kosten van mijn ouders meer dan twintig jaar geleden, draaide mijn vader de geldkraan dicht en ben ik beginnen te werken in het familiebed­rijf, de Antwerpse visgrootha­ndel De Jager. Daarna heb ik de zaak overgenome­n met mijn broer en een vriend. Ik heb er jaren gewerkt, maar toen ik een dochter kreeg, heb ik mijn deel van de zaak verkocht en wilde ik voltijds huismoeder worden”, zegt Birgit.

Dat heeft de Antwerpse welgeteld vijf maanden volgehoude­n. “Ik kon niet langer stilzitten. Toen is het idee voor Labellov ontstaan.”

Het was een vriendin van Birgit die haar inspireerd­e. “Zij had een prachtige tas van Gucci bij op een etentje. Toen ik vroeg of die nieuw was, zei ze dat ze die al tien jaar had. Ze wilde ze verkopen, maar kreeg er niet veel meer voor in de tweedehand­swinkel. Het uitgangspu­nt bij Labellov is dat de verkopers zelf de prijs mee kunnen bepalen. Wie een item bij ons verkoopt, krijgt 50 tot 70% van de opbrengst.”

Labellov had eerder al pop-upwinkels en ook daar wil het team mee verdergaan. “Vanaf augustus tot het einde van het jaar openen we verschille­nde pop-ups binnen winkels van Essentiel. We starten in Knokke. In die shop-in-shops kunnen klanten die niet in Antwerpen geraken, handtassen kopen. En ze kunnen er ook hun koopwaar afleveren, zodat wij ons assortimen­t kunnen uitbreiden. En ook de webshop blijft bestaan.”

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ??  ??
 ??  ?? Hermès Birkin, 42.500 euro.
Hermès Birkin, 42.500 euro.
 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS, RR ?? Elien (links) en Birgit van Labellov. “Onze Birkintass­en van Hermès zijn de echte toppers in de collectie.”
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS, RR Elien (links) en Birgit van Labellov. “Onze Birkintass­en van Hermès zijn de echte toppers in de collectie.”
 ??  ?? Louis Vuitton, 4.450 euro.
Louis Vuitton, 4.450 euro.
 ??  ?? Delvaux, 8.900 euro.
Delvaux, 8.900 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium