Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Engeland pas na penalty’s voorbij Colombia: dan toch goed ‘gekozen’, Rode Duivels?

Matige prestatie, maar strafschop­pen brengen redding

- DAVID VAN DEN BROECK

De Engelsen wilden zo graag tweede worden in hun poule, maar ei zo na lagen ze een ronde later er al uit. In de strafschop­penreeks liep het maar net goed af voor de matige ‘Three Lions’, die zich nu opmaken voor een kwartfinal­e tegen Zweden. Football is still coming home, Maar het moet wel veel en veel beter.

En wij maar klagen over Zweden - Zwitserlan­d, gisternami­ddag. The worst

was yet to come. ’s Avonds kregen we de zwakste kwartfinal­e te zien. Het begon al met een valse noot. Geen James Rodriguez bij Colombia, zelfs niet op de bank – de sterspeler was niet speelklaar. Bij Engeland wel de typeelf. Bondscoach Southgate en de zijnen zouden dit varkentje dus wassen, toch? Ze hadden tenslotte ook zelf voor deze tegenstand­er gekozen, door de groepswins­t aan België te schenken.

Een samenvatti­ng van de eerste helft? Colombia niet op niveau, Engeland niet, de arbitrage evenmin. Kennen de refs hun eigen regels wel? Barrios gaf Henderson een kopstoot tegen de kin en de kaak. Geiger had het niet gezien, maar gaf op iemands aangeven geel. Was het de videoref, dan ging die zijn boekje te buiten. Hij mag enkel een rode kaart suggereren. Was het een lijnrechte­r of de vierde man, dan nog ging de VAR in de fout. Alleen een uitsluitin­g was de juiste beslissing.

Enfin, er was tenminste opwinding. Van de 22 spelers op het veld moesten we niks verwachten. Pekerman plaatste drie man voor de defensie, met als enige doel de tegenstand­er op te vangen. Effectief, maar dit antivoetba­l zijn we van hem niet gewoon.

Alweer die Mina

Amper beterschap na rust. Wel een goal, dankzij Carlos Sanchez. U weet wel, de man die Colombia in de openingsma­tch nekte door na drie minuten rood te slikken en een strafschop te veroorzake­n. Nu bleef het bij geel, maar uiteraard ging de bal weer op de stip nadat hij Kane klunzig en voor de ogen van de scheids tegen de grond had gelegd. Zijn ploegmaats probeerden alles om de topschutte­r te destabilis­eren en Mojica verknoeide de stip, maar Kane breng je niet van de wijs. Hij trapte binnen, zijn zesde treffer op dit WK. Een evenaring van het Engelse record van Gary Lineker.

Even ontaardde de match en kregen we de ene gele kaart na de andere, ook Henderson zelf deelde nu een kopstootje uit. Maar de Engelsen hadden hun schaapjes op het droge. Dachten ze. Zeker toen Pickford in de slotsecond­en een pegel van Uribe uit de bovenhoek ranselde. Maar Colombia kreeg zo een ultieme corner en Yerry Mina kopte die hard binnen. Zijn derde doelpunt al. Alles te herdoen in de verlenging­en. Daarin enkele prangende momenten, maar opnieuw weinig grote kansen. strafschop­pen dan maar. Na vijf omgezette elfmeters was Henderson de eerste die miste, maar voor Colombia faalde zowel Uribe als ex-Club Bruggespit­s Bacca. The

Three Lions door het oog van de naald. Ze maken zich nu op voor een kwartfinal­e tegen Zweden.

 ??  ??
 ?? FOTO'S EPA-EFE, REUTERS ??
FOTO'S EPA-EFE, REUTERS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium