Gazet van Antwerpen Stad en Rand

40.000 euro? Voor een sjakos?

- Jan Stassijns

Op ’t Zuid heeft Birgit De Jager Labellov geopend, een tweedehand­swinkel voor exclusieve luxeproduc­ten, handtassen en accessoire­s. Zes jaar geleden startte ze al met een webshop, maar nu kan u dus ook in een fysieke winkel terecht voor bijzondere en bijgevolg dure handtassen van Gucci, Delvaux of Louis Vuitton. De duurste handtas kost maar liefst 40.000 euro, een Hermès Birkintas uit krokodille­nleer.

Ik probeer het te begrijpen, maar tevergeefs. En ik besef dat ik wellicht nooit tot de jaren van verstand zal komen.

Dat mensen (veel) geld uitgeven aan zaken die volgens iemand anders volstrekt onbegrijpe­lijk zijn, dat begrijp ik dan weer wel. Er zijn heel wat vrienden, vreemd genoeg vooral dames, die raar opkijken of met de ogen rollen wanneer ik met haast kinderlijk enthousias­me over een van mijn nieuwe gadgets vertel. Ik heb onlangs bijvoorbee­ld mijn ‘bug-buster’ van onder stof gehaald.

Dat is een wapen ontworpen om vervelende insecten uit de lucht of van je bord te schieten. Het is ongeveer een halve meter lang en gebruikt ‘zout’ als munitie. De hendel naar achter trekken om te laden, richten (al dan niet met bijgelever­de laser) en poef(!): de zoutkorrel­s vliegen door de kamer en de vliegen tegen de grond. Het is geen overbodige luxe om nadien even te stofzuigen, want het laat wel een lading zout achter. Onalledaag­s plezierig, maar blijkbaar is hiervoor 60 euro betalen al onverklaar­baar veel. “Zot”, is het meest voorkomend­e antwoord.

Als 60 euro voor een functionee­l huishoudap­paraat al “zot” wordt genoemd, dan kan ik geen superlatie­ven genoeg vinden om te beschrijve­n hoe gek ik een handtas van 40.000 euro vind. Tweedehand­s. Ja, maar er al zijn handtassen vanaf 200 euro, hoor ik u zeggen. Bovenstaan­d argument blijft van toepassing. De wereld is constant in beweging, de maatschapp­ij verandert voortduren­d, maar sommige dingen blijven altijd hetzelfde. Jongens en hun speelgoed, meisjes en hun sjakos...

 ?? FOTO AFP ?? De duurste handtas uit het assortimen­t van Labellov is een Birkintas van Hermès, vernoemd naar de iconische actrice en zangeres Jane Birkin (hier op de foto met haar toenmalige partner Serge Gainsbourg).
FOTO AFP De duurste handtas uit het assortimen­t van Labellov is een Birkintas van Hermès, vernoemd naar de iconische actrice en zangeres Jane Birkin (hier op de foto met haar toenmalige partner Serge Gainsbourg).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium