Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Optredens in districten tijdens Vlaanderen Feest

Onder meer Fixkes, Niels Destadsbad­er en Ghost Rockers

- (vtjs)

Vanaf donderdag 5 juli vinden er in alle Antwerpse districten gratis activiteit­en plaats in het kader van ‘Vlaanderen Feest!’, het Feest van de Vlaamse Gemeenscha­p. Hieronder vindt u per district een overzicht terug.

In Antwerpen zijn er op zaterdag 7 en zondag 8 juli een rommelmark­t en gratis optredens in het Stadspark van onder meer Discobaar A moeder en Het Zesde Metaal. Op woensdag 11 juli gaat het feest verder, met de Ketnet Zomertour op de Groenplaat­s en een liveopname van Vlaanderen

Feest op de Grote Markt. Na optredens van een resem Vlaamse artiesten, sluit Niels Destadsbad­er de avond af.

In Berchem zijn er op zaterdag 7 juli optredens van DJ Tournesol en Voice Male op het Frans Van Hombeeckpl­ein.

In Berendrech­t-Zandvliet-Lillo zijn er op vrijdag 6 juli gratis optredens op de Solftplaat­s. De hoofdact is 2 Fabiola. Voor de kinderen is er animatie voorzien.

In Borgerhout is er op zaterdag 7 en zondag 8 juli het gratis evenement Festival Flandrien. In het Te Boelaarpar­k worden optredens van onder meer Fixkes en The Calicos afgewissel­d met koers.

In Deurne is er op woensdag 11 juli een viering in het districtsh­uis op het Maurice Dequeecker­plein. Na een literaire en muzikale voorstelli­ng van Ariane Van Hasselt, volgt een receptie waarop alle be- woners welkom zijn.

In Ekeren is er op donderdag 5 juli een lezing van Peter De Wilde in kasteel Hof De Bist. Op zondag 8 juli staan er kinderanim­atie en optredens van onder meer Guido Belcanto op het menu.

In Hoboken zijn er op zondag 8 juli optredens en workshops in park Gravenhof. Onder meer Roel Vanderstuk­ken brengt er een muzikale mix van Nederlands­talige liedjes.

In Merksem is er op dinsdag 10 juli een barbecue op het Burgemeest­er Jozef Nolfplein. De sfeer op het plein wordt verzorgd door mobiele theateract­s, optredens en kinderanim­atie.

In Wilrijk zijn er op vrijdag 6 juli Nederlands­talige openluchtc­oncerten op de Bist. Ghost Rockers, Stef Bos en een dj van Radio Minerva zorgen voor de muziek.

 ?? FOTO PETER MALAISE ?? Niels Destadsbad­er, op woensdag 11 juli te bewonderen op de Groenplaat­s.
FOTO PETER MALAISE Niels Destadsbad­er, op woensdag 11 juli te bewonderen op de Groenplaat­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium