Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waarom Chadli wel en Nainggolan niet op dit WK staat

-

Iemand nog aan Radja Nainggolan gedacht? Ook de kersverse speler van Inter had een beslissend­e rol als invaller kunnen hebben. Maar die rol was hem niet gegund. Chadli kreeg die kans wél en greep die ook, maandag tegen Japan. Waarom Chadli wel en Nainggolan niet? Daar is een duidelijke reden voor.

Nainggolan zat in de eerste WKkwalific­atiewedstr­ijd voor dit WK - in Cyprus - op de bank. De 30-jarige middenveld­er maakte daarover zijn onvrede duidelijk door bij de opwarming nonchalant op een ijsbox te gaan zitten. Toen hij na 86 minuten bij een 0-3-voorsprong voor Fellaini mocht invallen, gebeurde dat na een flauwe opmerking en met frisse tegenzin. Hij maakte de bondscoach duidelijk dat hij zo’n rol eigenlijk niet meer zag zitten.

Chadli moest in de WK-kwalificat­ie tot de derde wedstrijd tegen Gibraltar wachten op een invalbeurt. Bij een 0-4stand mocht hij Carrasco vervangen. Chadli knikte vriendelij­k en voerde zijn opdrachten tot in de puntjes uit. Dát is het grote verschil tussen beide spelers.

Geen gekke toestanden

De getatoeëer­de Antwerpena­ar met zijn soms losbandige levenswand­el is de tegenpool van de bondscoach. En dat is Nainggolan tegenover Chadli ook. Chadli is een uitstekend­e opgevoede Luikenaar die altijd met twee woorden spreekt en zich in de groep (bijna) altijd voorbeeldi­g gedraagt. Hij komt nooit te laat en gaat onzichtbaa­r in de groep op. Geen gekke toestanden.

Nainggolan en Chadli zijn even polyvalent, maar naast het terrein kent Radja maar één weg: de directe. Hoewel hij die voor een WK-deelname wat indirecter wilde maken.

De keurige Chadli ging bij West Brom wel met de coach in de clinch, maar toont bij de nationale ploeg de flexibilit­eit waar elke coach van droomt. Daarom is hij gevierd bij de Duivels, maar niet bij zijn club. En ook daar is het voor Nainggolan omgekeerd.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium