Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Plots is Ronaldo weer het mannetje”

-

Een voetbaldie­r

pur sang, een kenner die niet

verlegen is om ongezouten zijn mening te geven. Over alles, maar

het liefst over voetbal. Daarom is Johan Boskamp

de komende weken voor Gazet van Antwerpen

uw en onze WK-analist. Om geen blad voor de mond te nemen. Nooit.

“Net als je denkt dat het niet meer over Cristiano Ronaldo zal gaan, staan de kranten vol van hem. Voor 120 miljoen euro naar Juventus, kopt het Spaanse Marca.

Zelfs het WK staat even in de schaduw en hij is weer het mannetje. Ik stel me wel vragen bij die potentiële transfer. Hij is al 33 jaar en er zou een contract voor vier jaar klaarligge­n. Ongelofeli­jk. Bovendien zal hij in Italië tegen superdefen­sieve ploegen komen te spelen. Heel anders dan in Spanje, kan ik je vertellen.”

“Dat defensief voetbal succesvol is, werd gisteren opnieuw duidelijk. Zweden blijft niet om aan te kijken. Ze scoorden uit een actie die niet eens een kans was. Ze maken de ruimtes klein en geven de tegenstand­er de bal. Achteraan koppen Lindelöf en Granqvist alles weg. Ondertusse­n kan je lekker de afwas doen, een paar wasjes insteken en het huis opruimen. Je mist toch niets.”

“Natuurlijk is het knap dat ze dit zonder Zlatan bereiken met hem hebben ze nooit een kwartfinal­e gehaald maar het zit ze ook niet tegen. In de kwalificat­iecampagne werd een Nederlands­e goal onterecht afgekeurd waardoor ze gelijk speelden tegen Oranje. Daarna klopten ze Frankrijk omdat Toivonen vanaf eigen helft de bal in een leeg doel schoot en dan had je had die 70 tegen Luxemburg nog. Nu had je weer die afgeweken bal.”

“Waar ik mij vooral aan erger bij dit WK is dat je niks nieuws ziet. Het is allemaal oude koek. De WK’s van vroeger altijd iets revolution­airs hadden. Dat gedoe met die stilstaand­e fases wordt gezegd, maar dat is onzin. In mijn tijd zetten we ook al extra mannetjes bij de muur. Het enige wat ik opmerk, is dat fysiek sterke ploegen iemand opstellen die kan ingooien tot de penaltysti­p. Daar blijft het bij en dat vind ik klote.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium