Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wil nog dit jaar in de top duizend staan”

- PATRICK CEULEMANS

De Antwerpse Emily Casteleyn wil deze zomer haar internatio­nale tenniscarr­ière nieuw leven inblazen. “Ik wil dit jaar graag doorstoten naar de top duizend van de WTAranking”, zegt Casteleyn.

Emily Casteleyn won afgelopen week op het ITF-toernooi in het Nederlands­e Den Haag de eerste twee kwalificat­ierondes. “Jammer genoeg verloor ik in de derde en beslissend­e ronde en was er dus voor mij geen plaats op de hoofdtabel weggelegd”, sakkert de van Schoten afkomstige tennisspee­lster. “Volgende week ben ik actief op het ITFtoernoo­i van Knokke en dan op dat van Brussel. Dat zijn ook internatio­nale 15.000 dollar-toernooien. Dan volgen twee weken van training op KTC Diest, club waar ik al enkele jaren aan verbonden ben. Koksijde is een 25.000 dollar-toernooi. Daar zal ik me ook proberen te kwalificer­en via de kwalificat­ies.” Emily Casteleyn combineert op haar 22ste tennis met studie. “Ik studeer via een soort midden-jury op het niveau van hogeschool. Ik wil binnen een termijn van zes jaar mijn bachelor fiscalitei­t-accountanc­y behalen. Ik ben nu halfweg. Sportief ambieer ik dit jaar een plaats op de WTA-ranking en dus bij de eerste duizend van de wereld. Dit in enkelen dubbelspel. Waar ik wil staan op mijn 25ste? Uiteraard is het de bedoeling dat ik de volgende jaren stijg op de WTA-ran-

king. Ik leg mezelf echter geen druk op en focus me niet op een plaats”, aldus Emily Casteleyn. Interclub

De beloftevol­le Antwerpse tennisster is met KTC Diest ook in de eerste afdeling van de nationale interclub actief.

“We bereikten met KTC Diest de halve finales. Begin september spelen we tegen TC Forest Hills uit Wommelgem. Uiteraard is dat voor mij als Antwerpse een speciale ontmoeting. Dat was het zeker ook in de poulefases toen ik het met KTC Diest moest opnemen tegen TC Gym uit Schoten. Dat is mijn ex-club en ik woon in Schoten. Hopelijk kunnen we met KTC Diest doorstoten naar de finale”, besluit Casteleyn.

 ?? FOTO SMB ?? Emily Ca steleyn vorig jaar aan de slag op het toernooi van de Stad Antwerpen.
FOTO SMB Emily Ca steleyn vorig jaar aan de slag op het toernooi van de Stad Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium