Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We geven geen cadeaus”

Wesley De Kerpel wint voor tweelingbr­oer Kevin (derde)

- (basp)

Wesley De Kerpel is echt terug na een jaar afwezighei­d op de piste. Op de 1500 meter in Merksem was hij de snelste in de B-reeks in 3’52”52. Hij won het prestigedu­el van zijn tweelingbr­oer Kevin (derde in 3’54”29).

De broederstr­ijd kwam er eerder toevallig. Wesley De Kerpel zou voor de 5000 meter kiezen. “Door het warme weer ben ik geswitcht naar de 1500 meter. Een goeie keuze bleek achteraf, te zien aan de uitslagen op de 5000 meter.”

De 1500 meter viel mee. “Ik had nog maar één pistewedst­rijd in de benen: de 1000 meter in Tessenderl­o woensdag. Het was wennen aan het tempo en er stond veel wind. De eerste ronde ging verschrikk­elijk hard: in 60”. Dat hoge tempo ben ik niet meer gewoon, maar nadien kwam ik er door omdat mijn uithouding heel goed zit. Uiteindeli­jk kon ik zelfs nog winnen. Daar ben ik heel blij mee.”

De leraar uit Heist-op-den-Berg was ook blij dat hij zijn broer Kevin klopte.

“We lopen maar zelden tegen elkaar op de piste, maar het is leuk. We geven elkaar niet veel toe en delen geen cadeaus uit. Kevin kwam net terug van een hoogtestag­e. Hij liep een goeie race, al zwakte hij op het einde wat af. Ik verwacht dat hij zal groeien. Op training toont hij beestige dingen. Volgens mij moet hij onder de 3’50” kunnen duiken. Hij moet mentaal alleen die klik maken en daar echt in geloven.”

“Zelf blijf ik het gekozen pad, de 5000 meter, volgen. Een groot probleem is dat ik zonder tijd moeilijk binnen geraak in topwedstri­jden. Ik zou graag de Nacht in Heusden op 21 juli lopen. Hopelijk kan ik de organisato­ren overtuigen. Ze zouden me toch moeten kennen. Verder staan de Flanders Cup van Ninove en Kessel-Lo op mijn programma. Maar eerst heb ik een stevig trainingsb­lok nodig om nog een stap vooruit te zetten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium