Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Judoka pakt ook uit met schlagers

Kristof Timmermans op Stabroek Zingt

- ERIK VANDEWALLE

Onder de naam Kristof Timmermans (27) vergaarde hij verschille­nde Belgische titels in het judo. Onder de naam Kristof Carpentier wil hij de schlager bekendmake­n bij een jong publiek. Nu zaterdag treedt hij naast Bart Kaell en Laura Lynn op tijdens Stabroek Zingt.

Kristof Timmermans stamt uit een muzikale familie. Zowel hijzelf, tot zijn 15, als zijn ouders, broers en zus zijn actief in de koninklijk­e fanfare Verbroeder­ing Stabroek.

Vanaf zijn 6de is hij bezig met vechtsport. “Mijn ouders motiveerde­n ons om zo veel mogelijk sporten te proberen. Ik heb getennist, gezwommen, gevoetbald en judo gedaan. Dat laatste bleek mijn ding te zijn, want als jeugdige judoka werd ik twee keer Belgisch kampioen en later ook drie keer universita­ir kampioen. Over twee weken vecht ik in Saarbrücke­n met de nationale ploeg in de Europacup. Judo loopt als een rode draad door mijn leven. Ik heb judo nodig, want het brengt regelmaat en maakt me gelukkig. Dankzij het judo heb ik leren knokken en volharden. Die mentalitei­t komt je leven ten goede”, zegt Timmermans. Dit jaar studeerde hij af als strategisc­h communicat­iespeciali­st.

Kristof Carpentier

Zanger-judoka

“Binnen enkele jaren wil ik optreden op het Schlagerfe­stival.”

“Het liefst wil ik aan de slag in de sociocultu­rele sector. Dat is niet de sector waar het grote geld zit, maar je krijgt er wel kansen om projecten uit te werken en je ding te doen”, meent de Stabroeken­aar.

The Carpenters

En dat is wat hij wil, want naast zijn judocarriè­re is Kristof Timmermans gepassione­erd door muziek. Niet vreemd dus, dat hij onder de naam Kristof Carpentier – een knipoog naar het Ame- rikaanse duo The Carpenters – zijn weg baant in de muziekwere­ld. Met de slogan #makeschlag­ergreataga­in wil hij het genre van het levenslied ook bij jongere generaties populair maken.

“Idolen in het genre heb ik niet, al vind ik wat Sam Gooris doet wel knap. Eigenlijk begon alles eerder als een grap. Ik had een liedje geschreven over Nonkel Ronny en geld dat niet gelukkig maakt. Samen met mijn muzikale vriend en dj Matthias Dierckxsen­s zetten we er beats en bassen op en maakten zo een eigentijds klinkend levenslied. Dat sloeg meteen aan en dus begon ik ook

andere nummers te schrijven, met elektronis­che muziek.” Supporters

Het voorbije weekend trad hij op tijdens het Zomerfest in Brecht. Een bus Stabroekse supporters vergezelde hem.

“Als je schlagers een elektronis­che muzikale omkadering geeft, kan je het genre ook populair maken bij jongere generaties. Ik wil binnen enkele jaren graag optreden op het Schlagerfe­stival. Met een andere soort muziek en andere nummers hoop ik om ooit een plaatsje te krijgen op Rock Werchter. Dat is ambitieus, maar dat moet je zowel in de sport- als in de muziekwere­ld zijn.”

Zaterdag 7 juli vanaf 19.30u zingt Stabroek al de elfde keer op het grasplein voor het gemeentehu­is in de Dorpsstraa­t. Luc Caals opent met een repertoire van André Hazes. Om 20u zingen en dansen de kids op kindermuzi­ek en om 20.30u begint het echte werk voor de vele honderden die opnieuw afzakken naar het zangplein. Na elke zeven liedjes is er een gastoptred­en. Zo passeren Bart Kaell, Lissa Lewis, Zjuul Krapuul, Kristof Carpentier en Laura Lynn de revue.

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Kristof Timmermans in zijn judopak voor enkele geitjes.
FOTO ERIK VANDEWALLE Kristof Timmermans in zijn judopak voor enkele geitjes.
 ?? FOTO EVDW ??
FOTO EVDW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium