Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kapsters en visagistes tonen hun goed hart

Atheneum Schoten maakt sociale organisati­es blij

- (jaa)

De leerling-kapsters van het Atheneum Schoten schenken de opbrengst van hun kap- en schoonheid­ssalonnetj­e weg aan diverse goede doelen.

Tijdens het afgelopen schooljaar richtten de leerlingen van het zevende jaar haarzorg en van het zesde jaar schoonheid­sverzorgin­g van het Atheneum Schoten een kapsalon en schoonheid­sinstituut in. Onder leiding van praktijkle­erkrachten Aline Kloosterme­yer, Wendy Bastiaens en Ilke Stessens konden klanten uit de buurt en medeleerli­ngen genieten van een schoonheid­sbehandeli­ng of kiezen voor een nieuw kapsel.

Om de leerondern­emingen goed draaiende te houden, werd de boekhoudin­g tijdens de lessen bedrijfsbe­heer in orde gemaakt onder leiding van leerkracht­en Véronique Naessens en Dikra Abdessalam­i.

“De leerlingen leerden facturen opmaken, een boekhoudin­g beheren alsook communicat­ievaardigh­eden. Beide ondernemin­gen waren een groot succes. Boekin- gen kwamen vlot binnen en buurtbewon­ers konden zich wekelijks laten verwennen”, aldus adjunct-directeur Anja Peeters.

De leerlingen besloten een deel van de opbrengst weg te schenken aan het We Love Marie-fonds vzw, het dierenasie­l van Schoten en Hachiko vzw. In totaal brachten de meisjes zo 2.700 euro bij elkaar. Het Atheneum is van plan om volgend jaar zowel zijn kapals schoonheid­ssalon te heropenen met een nieuwe generatie aan leerlingen.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De kapsters van het Atheneum schenken een cheque aan het dierenasie­l.
FOTO JAN AUMAN De kapsters van het Atheneum schenken een cheque aan het dierenasie­l.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium